Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Leonardo Bonući, fudbaler Juventusa, izjavio je da je ovosezonska titula prvaka Italije bila najteža za osvajanje od devet uzastopnih torinskog kluba.

Juventus je u nedelju osigurao 36. titulu prvaka Italije, devetu uzastopnu, pobedom nad Sampdorijom od 2:0.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je najlepša titula, jer je bila najteža. Započeli smo novu eru, novu filozofiju, naišli smo na mnogo poteškoća, ali nastavili smo da dajemo sve od sebe čak i kad je bilo ‘proklizavanja’. Bilo je mnogo komplikovano i van terena, svet se promenio za tri meseca. Morali smo opet da se koncentrišemo na fudbal, ali uspeli smo. Želeli smo to, patili smo… Dali smo sve kako bismo osvojili trofej za sebe, za klub, za one koji su navijali od kuće ili iz raja“, izjavio je Bonući za „Skaj Italija“.

Bonući je naveo i da se ekipa ponekad mučila sa filozofijom Mauricija Sarija.

„I pored toga ostali smo tim, radili smo kao veliki ljudi, više nego kao veliki igrači. Sada ćemo da pokušamo da se odmorimo, imamo deset dana da se pripremimo za naredni izazov“, dodao je Bonući.

Fudbalere Juventusa očekuje revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Liona. Francuski klub je u prvom meču, odigranom u Torinu još u februaru, slavio sa 1:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar