Foto: FK Partizan

Fudbaler Partizana Sejduba Suma upisao je stotinu nastupa za crno-bele i postao treći stranac kome je to pošlo za rukom.

Sumi je tim povodom uručen dres sa potpisima saigrača i brojem „100“, u prostorijama „Teleoptika“ u Zemunu.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedina dvojica stranaca koja su uz Sumu imala više od sto utakmica za Partizan su Lamin Dijara i Almami Moreira. Dijara ima 151 meč, a Moreira 132 u dresu Partizana.

„Ponosan sam na ovaj broj utakmica iz više razloga. Prvo što sam tek treći stranac u istoriji kluba, potm i što su moji saigrači takođe velika fudbalska imena ponikla u ovoj školi i imali po više od sto mečeva. To govori o kontinuitetu za ovih nekoliko godina u crno-belom dresu. Partizan je za mene bio veliki izazov, tu sam proveo neke lepe i manje lepe trenutke. One manje lepe svi zaboravljamo, a golovi, pobede i slavlja se pamte“, rekao je Suma i istakao da mu je drago što je na taj način zaokružio boravak u Beogradu.

Miloš Vazura, generalni direktor kluba kaže da je Suma od prvog dana imao poverenje Partizana, ali da mu nije uvek lako da podnese pritisak dresa koji nosi.

„Kao omiljenu utakmicu bih izdvojio gostovanje Mančester junajtedu. Mogli smo da pobedimo u Beogradu, ali kada izađete na Old Traford prođe vas jeza i shvatite na kom je to nivou i gde se vi u tom trenutku nalazite“, objasnio je Suma.

Da podsetimo, on je u Partizan stigao jula 2017. godine iz Slovana iz Bratislave za 1,65 miliona evra. Isprva se nije snašao, govorilo se da je Partizan bacio prevelike pare za Gvinejca, ali je Savo Milošević doneo promenu koja je prijala Sumi i podigla nivo njegove igre.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar