Saudijski princ, gazda Šefilda kupuje i klub u Francuskoj

Fudbal 07. mar. 202116:23
Podeli:
Foto: Printscreen Youtube

Saudijski princ Abdulah bin Mosad bin Abdulaziz Al Saud potvrdio je u nedelju da će preuzeti francuski fudbalski drugoligaški klub Šatoru.

Saudijski princ već je vlasnik engleskog premijerligaša Šefild junajteda, a kako je naveo u izjavi Frans presu, cilj je da Šatoru vrati u prvu ligu Francuske.

PROČITAJTE JOŠ:

On je rekao da je dao dozvolu direktoru svoje kompanije Junated Vorld grup da zaključi sporazum sa upravom Šatorua, koji ima problema u poslovanju.

„Gledao je poslednju utakmicu i postigao je dogovor sa zvaničnicima kluba i nadležnima. Dogovor će uskoro biti objavljen“, naveo je princ Abdulah bin Mosad.

Šatoru je trenutno poslednji na tabeli francuske druge lige sa osam bodova zaostatka za Genganom, koji je na 18. mestu koje vodi u baraž za opstanak.

„Naš projekat nije kupovina trećeligaških klubova, mi kupujemo u prvoj ligi. Šefil junajted je tada bio izuzetak, a sada je Šatoru izuzetak. Znamo da postoji mogućnost ispadanja, ali imamo mogućnost da se brzo oporavimo i za nekoliko godina igraćemo u najboljoj ligi Francuske“, naveo je princ.

Princ, čije se lično bogatstvo procenjuje na 200 miliona evra, pre 10 godina počeo je da se bavi fudbalskim klubovima. Prvi put je preuzeo većinski udeo u belgijskom Beršotu 2018. godine, a zatim je kupio indijski Kerala junajted i Al-Hilal iz UAE.

Nedavno je rekao da želi da kupi između „šest i osam klubova“ širom sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar