Sastav Crvene zvezde za gostovanje Tirani
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Tirani ovog utorka (20 sati), a trener Dejan Stanković mogao bi da promeni startnih 11 u odnosu na 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Rekao je Stanković da zna tim najpre 90 odsto, onda i 95% uoči puta u Tiranu. Ipak, čini se da ima tri dileme u odnosu na evropsku premijeru protiv Evrope sa Gibraltara.

U pitanju su mesto levog beka, centralnog veznog i napadača, pa bi izmene mogle da uslove dodatna pomeranja u startnoj postavi.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda bi na gostovanju Tirani trebalo da zaigra u formaciji 4-1-4-1, u sastavu:
Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo – Ivanić, Kanga, Spiridonović, Katai, Ben.

Istih 11 igrača započelo je i meč sa Evropom, a sada bi Stanković mogao da napravi tri izmene.

Najveći problem predstavlja mu nespremnost Milana Rodića, koga je menjao na poluvremenu na prošle dve utakmice. Ako levi bek ne bude bio u startnih 11, njegovo mesto bi zauzeo Miloš Degenek a ne Milan Gajić, dok bi Radovan Pankov onda činio štoperski tandem sa Nemanjom Milunovićem.

Dilema u veznom redu mogla bi da bude Veljko Nikolić umesto Mirka Ivanića, zbog umora bivšeg kapitena Vojvodine. Ipak, Ivanić igra neverovatno otkako je na klupi Stanković i bilo bi čudno da se preseli među rezerve.

Poslednja, treća dilema je u samom napadu. Nije isključeno da Tomane kao potencijalno iznenađenje istrči na teren, što bi značilo da se Ben pomera na desno krilo, a Spiridonović na klupu.

PROČITAJTE JOŠ Tirana i Zvezda – karta za Evropu ili nacionalno pitanje

Ukoliko Ben bude centralni napadač, kao što je bio slučaj na prethodnim mečevima, onda će Spiridonović zauzeti svoje mesto na desnoj strani ofanzive.

Zvezda favorit u Tirani

Zvezda večeras (20.00) u Tirani, protiv istoimenog tima, traži plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i favorit je za pobedu s kvotom 1,55. Srpski šampion objektivno je mnogo kvalitetniji, a kvota da će slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Tirana – Zvezda.

Kvota da će se Zvezda i ove sezone plasirati u grupe Lige šampiona je 3,50, dok je kvota da će igrati u grupama Lige Evrope 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Zvezde u Evropi ove sezone.

„Moramo da imamo strpljenje i da iz toga tražimo pobedu. Bitan je ulazak u utakmicu, ne treba da brzamo, meč traje 90 ili u ovom slučaju 120 minuta. Došli smo da igramo fudbal i ništa drugo pored toga nas ne zanima. Može svašta da se desi, nema popravnog, ali zato se proučava protivnik kako bi se rizik sveo na minimum. Moraš da umeš da iskontrolišeš emocije, tenziju, i da rad preneseš na igru koju očekuješ. Znam dovoljno o Tirani, sastavljeni su od mladih i iskusnih igrača, imaju individualan kvalitet, brzinu, dobar blok, organizovani su i znaju šta hoće“, poručio je Dejan Stanković.

Igru Tirane i njene slabosti u razgovoru za Nova.rs podelio je i Ivan Gvozdenović, bivši kapiten Zvezde i nekadašnji igrač i trener albanskog tima.

„Odbrana Tirane dosta je sporija od našeg napada, brži smo i jači individualno u igračima kao što su Katai, Kanga, Ivanić, Spiridonović. Oni uvek mogu da stvore višak u ofanzivi i to je naša najveća prednost. Drugo bi bila igra posle prekida, korneri, vazdušni dueli, i tu mislim da smo mnogo jači, jer je to njima problem. Bekovi su im niski, iskusni desni štoper Vanđeli je takođe slabiji u skoku”, objasnio je Ivan Gvozdenović, sada trener Al Mujazala iz Rijada.

Utorak, 20 sati, Tirana – Crvena zvezda za 3. kolo kvalifikacija Lige šampiona.

Zvezdina startna postava
Foto: chosen11.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram