Dejan Stanković o prelaznom roku i igračkom kadru
Foto: Starsport

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, govorio je na konferenciji za medije u Tirani.

On se obratio medijima uoči utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ekipe Tirane.

PROČITAJTE JOŠ

Meč je na programu u utorak od 20.00.

„Mi smo tim koji se brzo adaptira. Moramo da imamo strpljenje i da iz toga tražimo pobedu. Došli smo da igramo fudbal i ništa drugo pored toga nas ne zanima. Može svašta da se desi, nema popravnog, ali zato se sprema, radi i proučava protivnik kako bi se rizik sveo na minimum. Moraš da umeš da iskontrolišeš emocije, tenziju i da rad preneseš na igru koju očekuješ. Fudbal se igrao i pre i posle mene. Ako razmišljam o svojoj sudbini na osnovu jednog meča i o tome šta će biti sutra, onda sam u početku izgubio“, naveo je Stanković.

On je istakao da mu je žao što će tribine biti prazne.

„Navijači su veliki deo fudbala. Nadam se da će se sve vratiti u normalu što je pre moguće“.

Stanković je dodao da je njegov stručni štab dobro analizirao protivnika.

„Nadam se da smo se dobro pripremili. Igramo ovde i nismo mogli da biramo. Znam dovoljno o Tirani, dobar su protivnik. Za nas je ovo takmičarska utakmica i ništa više od toga. Svaki meč vredi nešto i ima svoju težinu, da li su to tri boda, da li je prolazak u narednu rundu takmičenja, ali uvek ima nešto specifično. Znamo šta nas čeka, upoznati smo sa kvalitetima i stilom igre kakav neguje Tirana. Imali smo vremena za odmor posle Proletera i za detaljnu pripremu ove utakmice. Bez straha ulazimo u meč. Poznajemo ekipu Tirane dovoljno, sastavljeni su od mladih i iskusnih igrača, imaju individualan kvalitet, brzinu, dobar blok, organizovani su i znaju šta hoće“.

On je istakao da je razumeo da je njegov kolega iz Tirane Emanuel Egbo preuzeo ulogu favorita.

„Ako tako kaže, ja sam saglasan sa tim“.

Upitan da prokomentariše navijače Intera u Tirani, naveo je da je na ulicama albanske prestonice imao priliku da se susretne sa njima.

„Zaustavljali su me, želeli da porazgovaraju, da se slikaju, ali ja sada mislim samo o Zvezdi. Isključivo od nas zavisi. Ostajem pri tom stavu. Bitan je ulazak u utakmicu, kao i strpljenje. Ne treba da brzamo, jer meč traje 90 ili u ovom slučaju 120 minuta. Mi se lako adaptiramo svemu. Protiv Evrope smo hteli u prvih dvadesetak minuta da rešimo pitanje prolaska, ali ne može to tako. Strpljenje je ozbiljan faktor u ovakvim utakmicama“.

Stanković je osetio i da ne oseća nikakav veći pritisak u Albaniji.

„Spremni smo za svaki scenario na terenu. Ne znam mnogo o albanskom fudbalu, znam da su selektori bili Panući i De Bjazi, znam i pojedine albanske fudbalere koji igraju u Evropi i to je sve“, zaključio je Stanković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar