Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Remi Čukaričkog i Partizana po meri Crvene zvezde.

Fudbaleri Čukaričkog i Partizana odigrali su nerešeno, 0:0 u derbi meču poslednjeg, 30. kola Superlige Srbije.

Ovim rezultatom Crvena zvezda se osamila na čelu tabele, pa plej-of dočekuje sa dva boda viška (81) u odnosu na Partizan (79) pred 167. večiti derbi, koji će naredne subote biti odigran na stadionu „Rajko Mitić“.

PROČITAJTE JOŠ...

Partizan je odlično ušao u meč, pa su već u uvodnim minutima imali čak tri sjajne šanse, ali je udarac Kvinsija Meniga završio pored gola, Rikardo Gomeš je nakon sjajnog driblinga slabo šutirao i pogodio spoljni deo stative, da bi šut Slobodana Uroševića otišao preko prečke.

Nakon početnog naleta usledilo je zatišje, a u 10. minutu trener Partizana Aleksandar Stanojević je veoma burno reagovao nakon što sudija Novak Simović nije pokazao crveni karton mladom štoperu Bojanu Kovačeviću zbog starta nad Rikardom, koji je pred sobom imao čistinu i gotovo izvesno bi izašao sam ispred Novaka Mićovića.

Do kraja prvog poluvremena viđene su još dve zanimljive situacije, pošto je Ibrahima Ndiaje izblokirao udarac Kvinsija Meniga u 30. minutu, da bi u 33. Stefan Šapić uspeo da izbije loptu Rikardu pri driblingu i spreči kontranapad crno-belih.

U drugom delu druga slika, pošto je u 47. minutu Nemanja Miletić uspeo da izblokira pokušaj Jovana Lukića u situaciji kada je Nemanja Stevanović bio savladan, potom je Srđan Mijailović krajnjim naporom presekao pas Rikarda ka Gomešu na petercu u 49. minutu, a najbolju priliku u prvih sat vremena igre Čukarički je propustio u 56. minutu, kada je Ndiaje nakon šuta iz okreta sa oko 20 metara pogodio prečku.

U nastavku utakmice ekipa Čukaričkog je više igrala usmerena ka odbrani svog gola, dok su crno-beli ređali prilke preko Rokarda u 65, čiji udarac glavom je otišao preko gola, potom Miloša Jojića u 70. nakon voleja sa ivice kaznenog prostora, nadovezali su se Lazar Marković i Rikardo lošom završnicom izglednih pozicija u 84. minutu, da bi četiri minuta pre isteka 90. minuta Menig uputio pravu bombu, ali je Mićović paradom sprečio vođstvo rivala.

Poslednju priliku na meču Partizan je imao u sedmom minutu nadoknade, ali je šut Rikarda iz kaznenog prostora završio pored gola.

Na kraju, 0:0, pa Partizan u plej-of ulazi sa dva boda manje u odnosu na Crvenu zvezdu, te će ekipa Aleksandra Stanojevića 16. aprila na stadionu „Rajko Mitić“ imati imperativ pobede nad „večitim rivalom“ u 167. duelu dva najtrofejnija srpska tima.

Čukarički – Partizan 0:0

Stadion: na Banovom brdu; Sudija: Novak Simović

Čukarički: Mićović, Stevanović, Kovačević (od 80. Drezgić), Šapić, Roganović, Mijailović, Kovač, Čolović (od 66. Savić), Lukić, Ndiaje, Rakonjac (od 80. Spasojević)

Partizan : Stevanović, Miljković (od 68. Živković), Vujačić, Miletić, Urošević, Zdjelar, Jojić, Terzić (od 59. Jović), Natho (od 68. Marković), Menig, Rikardo

Standings provided by SofaScore LiveScore

Čukarički - Partizan 0:0 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar