Foto: Privatna arhiva

Iako je došlo do nemilih scena koje su napravili huligani, u Sarajevu su se prema napadnutim Srbima poneli na najbolji mogući način.

U subotu popodne došlo je do incidenta na Ilidži kada je grupa huligana na brutalan način, tačnije noževima, bakljama i suzavcima, nasrnula na roditelje srpske dece.

PROČITAJTE JOŠ

Mališani su svom srećom izbegli napad, ali sukob sa roditeljima je potrajao, najpre u holu hotela, a onda i na parkingu. Jedan otac je povređen nožem, ali nije zadobio teške i duboke rane.

Ranjeni roditelj je prevezen u KC Sarajevo, gde mu je ušivena rana na butini, a ostali su u hotelu sačekali policija, koja je brzo reagovala.

Nije dugo bilo potrebno policajcima da osiguraju ceo hotel, deca se nisu previše uplašila, a i roditeljima je strah brzo iščezao.

U priču su se brzo uključili i političari iz Sarajeva, te su tako ministar sporta Semir Avdić, kao i gradonačelnica Benjamina Karić sa svojim suprugom Alenom stigli da posete ranjenog čoveka.

Foto: Privatna arhiva

“Osuđujem nasilje i sigurna sam da će napadači odgovarati za učinjeno. Sarajevo je otvoren grad. Uvek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zaštitnik čoveka, života i slobode. I večeras dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka i ljudskih vrednosti. Svi naši gosti su dobrodošli. Tako je uvek bilo i uvek će biti”, napisala je Karić.

Povređenog roditelja posetili su i komandiri policije i ministar policije, kao i konzul Srbije u Bosni i Hercegovini. Svi oni su bili i uz napadnute roditelje u noći kada se sve odigralo. Za ranjenika se organizovao i dodatni pregled, a nega je bila na visokom nivou.

Vlasnik hotela je ponudio besplatnu večeru za decu nakon turnira, a svi ranije pomenuti ljudi su pružili pomoć FK Zvezdari i svako ko se obratio dobio je prijatan odgovor.

Zbog toga su roditelji u dogovoru sa čelnicima kluba odlučili i da ostanu na poslednjem danu turnira, koji će nažalost ostati u senci nemilih događaja i napada huligana.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar