Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Fudbaler Monpeljea, Žunior Sambija, koji je u četvrtak stavljen u veštačku komu, pošto je imao tešku komplikaciju zbog zaraze koronavirusom, probudio se i oseća se bolje.

Lekari su usled teške infekcije bili primorani da 23-godišnjeg fudbalera stave na aparate, ali kako je pokazao znake poboljšanja, skinuli su ga sa respiratora.

Sambija je bio među prvim igračima u francuskoj Ligi 1 koji je bio pozitivan na testu na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladić je sada u stanju da diše samostalno, ali i dalje ne na bolničkom tretmanu i njegovo stanje prati se redovno.

Njegov agent Frederik Gera ispričao je šta je sve snašlo fudbalera u poslednje vreme.

„Situacija mu je sada stabilna. Teško mu je, posebno jer je poštovao sve mere opreza. Sve je radio po uputstvima. Mora da je pokupio virus negde dok je bio u kupovini. Tri dana je imao jaku dijareju, nešto slično gastroenteritisu. U utorak ujutro se javio u bolnicu. Uspeo sam da ga čujem dok je čekao test na koronavirus, taj je bio negativan, trebalo je u sredu da izađe, ali mu se pogoršala situacija sa plućima. Morao je da menja bolnice dva puta, a onda je bio toliko loše da su morali da ga stave u veštačku komu“, izjavio je Gera.

Prvi fudbaler u Francuskoj sa koronavirusom je bio Hjun-jun Suk iz Južne Koreje, koji se zarazio virusom 13. marta. Srećom i on je sada dobro.

U Francuskoj je potvrđeno više od 123.000 pozitivnih na koronavirus, a preminulo je 22.245 lica. Vanredne mere su produžene do 11. maja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar