Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Liverpul je pokazao ozbiljno interesovanje da angažuje napadača Pari Sen Žermena i reprezentacije Francuske, Kilijana Mbapea.

Mediji u Francuskoj prenose da su prvi kontakti dve strane uspostavljeni nedavno i da je engleski klub voljan da vidi sjajnog napadača na „Enfildu“.

Englezi su spremni da se uključe u trku sa Realom koji je po mnogima najozbiljniji kandidat da angažuje fudbalera koji je u poslednje vreme pokazivao da je nezadovoljan stanjem na „Parku prinčeva“.

„Crveni“ su upregli sve moguće veze ne bi li Mbapea i njegovog agenta ubedili da je Liverpul bolja destinacija, pa je otkriveno da je menadžer Jirgen Klop proteklih dana lično razgovarao sa ocem fudbalera u pokušaju da mu ukaže šta bi ga čekalo ako pristane da potpiše za tim lidera Premijer lige.

Liverpul možda nije u prilici da se takmiči sa prebogatim Realom, kada je reč o transferu od 200 miliona evra, ali svakako da može da računa na kartu toga da će postojeća kriza sa koronavirusom, usloviti pad cena transfera, što bi im dalo šansu da realnije uđu u trku sa pre svega Madriđanima, Juventusom i Mančester sitijem.

PROČITAJTE JOŠ:

Problem je i što Mbape ima izuzetno visoka primanja i što je Pari Sen Žermen spreman da odbije sve potencijalne kupce tako što bi mu povisio godišnja primanja na 30 miliona evra po sezoni, koliko ima i Nejmar.

Mbape je pod ugovorom sa Francuzima do juna 2022. godine, ali još nije pokazao želju da ga produži što njegov boravak u Parizu uvodi u kritičnu fazu od narednih godinu dana.

Kako god bilo, u Liverpulu se pripremaju za odlazak Sadija Manea, koji je takođe na radaru Reala i Jirgen Klop je poručio ocu i samom Mbapeu da je on prva meta i da će učiniti sve da ga dovedu u Englesku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare