Foto: Screenshot Instagram fudbalskisavezsrbije

Lazar Samardžić, ofanzivac Udinezea i novi reprezentativac Srbije otkrio je ponešto o sebi po dolasku u sastav nacionalnog tima.

Samardžić je prošao mlađe selekcije Nemačke, ali ga je Dragan Stojković Piksi privoleo da zaigra za „orlove“ i momak koji zapravo ima dva imena – Lazar Vujadin, nije se dvoumio.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nisam nikada imao dilemu, Srbija je moja zemlja i oduvek sam maštao o tome da postanem deo našeg najboljeg nacionalnog tima. Poziv selektora Stojkovića smatram kao privilegiju, ali i veliku šansu u karijeri. Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Mađarska, Bugarska i Litvanija, nije nimalo laka kao što neki misle. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo svakoj utakmici i da na terenu dokažemo da imamo najkvalitetniju ekipu. Idemo korak po korak, bitno je da ove dve utakmice rešimo u našu korist i posle će sve biti lakše“, rekao je Samardžić za sajt FSS.

Objasnio je i otkud mu dva imena, što nije česta praksa u našem narodu.

„Vujadin je ime mog dede čija je velika želja bila da branim boje reprezentacije Srbije. Ali ne samo njegova, to je bila želja cele moje familije i svih drugara sa kojima sam odrastao. Većina njih je izrazila želju da dođu na utakmicu sa Litvanijom, trebovao sam 70 ulaznica da bih svima izašao u susret. Verujem da će biti ponosni i presrećni ukoliko dobijem šansu da istrčim na teren Marakane i da debitujem u dresu državnog tima“, objašnjava Samardžić.

Lazar Samardžić Foto: Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Dodaje i da mu je otac o Piksiju pričao kao o svom idolu i jednom od najboljih fudbalera sa ovih prostora, te da je sada i lično mogao da se uveri kakav je Stojković uživo.

„Trudiću se da opravdam njegovo poverenje i zaslužim mesto standardnog člana naše reprezentacije“, priča vezista tima iz Udina.

Otkrio je i ko je njegov idol u dresu Srbije, ali i šta mu je rekao kada je odabrao da brani boje „orlova“.

„Tadić je moj ljubimac u reprezentaciji Srbije i jedva sam čekao da ga lično upoznam. Rekao mi je: ‘Sine, dobrodošao u reprezentaciju, sada si deo naše ekipe, družićemo se i zajedno pobeđivati’. Oduševio me je već na prvom koraku. Sličnih smo karakteristika, on je takođe levonog i biće mi zadovoljstvo da upijam znanje uz igrača takvog vanserisjkog kvaliteta“, kaže Lazar Vujadin.

Upravo Tadićev dres ima u svojoj kolekciji i čuva ga već pet godina, od Mundijala u Rusiji.

Foto: FSS

„Dres Dušana Tadića bio je najlepši poklon za moj 18. rođendan. Ne sećam se tačno ko mi je to sredio, ali zar je bitno? Dres je sa Svetskog prvenstva u Rusiji i Duća ga je lično potpisao. To je suvenir koji će zauvek imati počasno mesto u mojoj kućnoj arhivi“, kaže Samardžić.

Njemu su se do sada svideli uslovi u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gde se reprezentacija prethodnih dana pripremala za kvalifikacione mečeve protiv Litvanije i Crne Gore.

„Funkcionišemo kao familija, iskusniji igrači pomažu mlađima i meni je kao novajliji znatno lakše da se uklopim i prihvatim zahteve nove sredine… Napredujem iz dana u dan. Ima vremena, tek sam počeo da igram za svoju zemlju. Uz ove momke koji mi pružaju podršku od prvog dana priprema, lakše ću da naučim jezik i mislim da će već od narednog okupljanja sve to zvučati mnogo bolje. Na terenu se govori univerzalnim fudbalskim jezikom i bitno je da tu pokažem da zaista zaslužujem poverenje selektora Stojkovića“, kazao je Samardžić.

BONUS VIDEO: Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar