Foto: EPA-EFE/Rui Vieira

Od ranije su već tu i Anri, Širer, Kantona, Kin, Lampard, Bergkamp, Džerard, Bekam.

Bivši legendarni fudbaleri Vejn Runi i Patrik Vijera primljeni su u Kuću slavnih Premijer lige, preneo je sajt takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Runi (36) je tokom karijere u Premijer ligi igrao za Everton i Mančester junajted, dok je 45-godišnji francuski fudbaler igrao za Arsenal i Mančester siti.

Njih dvojica postali su prvi članovi Kuće slavnih ove godine, a kasnije će biti saopštena lista od 25 igrača, od kojih će ući još šestorica.

Runi, sada trener Derbija, drugi je na listi najboljih strelaca u istoriji Premijer lige sa 208 golova, uz 491 nastup u toj ligi.

„Velika mi je čast što sam primljen u Kuću slavnih, zajedno sa neverovatnom grupom igrača. Pratim Premijer ligu od kad znam za sebe. Uvek mi je bio san da postanem profesionalni fudbaler, da postižem golove i osvajam trofeje, a imao sam sreću da sam pet puta osvojio Premijer ligu“, rekao je Runi.

Vijera je u periodu od 1996. do 2005. igrao u veznom redu Arsenala, za koji je odigrao 307 utakmica, uz 31 gol i 34 asistencije. Sa londonskim klubom osvojio je tri titule u Premijer ligi.

Runi i Vijera; Foto: EPA/Kiyoshi Ota

„Biti tu sa najboljim igračima Premijer lige, najbolje lige na svetu, više je od onoga o čemu sam ikada razmišljao. Da se moje ime nađe zajedno sa takvim igračima, čini me ponosnim i tera me da shvatim koliko sam zapravo bio dobar“, rekao je Vijera, sadašnji trener Kristal Palasa.

U Kući slavnih se od ranije nalaze Tjeri Anri, Alan Širer, Erik Kantona, Roj Kin, Frenk Lampard, Denis Bergkamp, Stiven Džerard i Dejvid Bekam.

BONUS VIDEO Golovi i najbolje šanse, Totenhem – Sautempton 2:3

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare