Kristijano Ronaldo
Foto: EPA/HUGO DELGADO

Kristijano Ronaldo je nakon spektakularnog obrta umesto u Mančester sitiju, završio u Junajtedu. Nakon 12 godina se vratio u klub koji ga je vinuo u visine, ali će ovog puta barem jedna stvar biti različita - broj na dresu.

Portugalac je dovođen u vezu sa Mančester sitijem, pa je čak i njegov menadžer Horhe Mendeš pregovarao sa „građanima“.

PROČITAJTE JOŠ

Ubrzo je usledila diverzija i povratak na „Old Traford“ u transferu od 20 miliona evra, a očekuje se da Ronaldo godišnje zarađuje oko 29 miliona.

U Junajtedu je već igrao od 2003. do 2009. godine, kada je otišao u Real Madrid u tada rekordnom transferu. Po dolasku u Junajted te 2003. godine želeo je da nosi broj 28, koji je nosio i u Sportingu iz Lisabona, ali ga je Ferguson uverio da je upravo on pravi naslednik Dejvida Bekama i Erika Kantone i da treba da uzme sedmicu. Od tog broja je Ronaldo kasnije napravio brend.

Sada po dolasku u Junajted ponovo ne može do broja koji želi. Naime, Edinson Kavani nosi broj sedam, a prema pravilima Premijer lige igrači ne mogu da menjaju broj u toku sezone osim u dva slučaja. Prvi je ukoliko igrač sa tim brojem ne napusti klub, a drugi je da Premijer liga da posebnu dozvolu za promenu broja. To se nikada nije desilo u istoriji.

Britanski mediji pišu da će Urugvajac ostati u Junajtedu, pa će CR7 morati da izabere neki od sledećih: 12, 15, 24, 30, 31, 33, 35, 40 ili veće brojeve.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare