Foto: Nikić

Košarkaši Partizana savladali su Zlatibor sa 88:67 (29:13, 14:23, 23:15, 22:16) na debiju Željka Obradovića po povratku među crno-bele, a nakon susreta je trofejni trener imao razloga za kritike.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom susretu su crno-beli uglavnom igrali sa niskom petorkom (nisu igrali Dalas Mur, Kevin Panter i Nemanja Dangubić), ali strateg ističe da je to očekivano.

“Nema veze, to je rano. Svi će dobiti priliku da igraju. Minutaža je sada bila takva kakva je bila. Momci zaslužuju, rade, dobro se ponašaju. Pred nama je dosta treninga i priajteljskih mečeva. Bitno je da vodimo računa o zdravlju igrača i da budemo svesni da nam prijateljski mečevi znače pripremu za ono što nas čeka“, poručio je Obradović.

Posle gotovo 30 godina Obradović je ponovo predvodio crno-bele.

“Bez dileme je ovo za mene bila posebna utakmica. Kada počne, onda postoji samo teren, tako je i sada bilo. Srećan sam i zadovoljan što sam tu, pa da vidimo dokle će sve to da traje.“

Veliki broj navijača ispunio je dvoranu u Čajetini gotovo do poslednjeg mesta, a to se dopalo i Obradoviću.

“Bila je lepa atmosfera, znali su da nagrade dobre poteze oba tima. To uvek želimo, da bude lepa i sportska atmosfera. Svi znaju šta znači nositi dres Partizana, nastavićemo da ih edukujemo u tom smislu. Moraju da znaju da je to jedinstveno i posebno“, pojasnio je Žoc.

Uprkos pobedi iskusni stručnjak video je i mnogo prostora za napredak i greške koje treba ispraviti.

“Želeo da se zahvalim svima iz Zlatibora na gostoprimstvu, lepoj atmosferi i na kraju smo imali šansu da odigramo pripremni meč. U utakmici se vide neke stvari koje se na treninzima teško uočavaju. Bilo je dosta pozitivnih stvari, ali i dosta onih na kojima moramo da radimo. Pod broj jedan 19 izgubljenih lopti. To je posledica neiuigranosti i onoga što nas čekaju. Dobra stvar je bila agresivnost i na tome ću insistirati. Želim Zlatiboru sve najbolje u sledećoj sezoni“, završio je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare