Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Kristijano Ronaldo nije se na epohalan način oprostio od Juventusa, u kom je proveo tri pune sezone, ne baš uspešne kako se očekivalo.

PROČITAJTE JOŠ...

Portugalac je trebalo da bude pokretač napada na Ligu šampiona, ali je sve ostalo na dve titule Serije A uz Kup Italije i dva Superkupa Italije.

Premalo ako pitate navijače Juventusa, prekinuta je dugogodišnja dominacija u Seriji A jer je Inter uzeo titulu, a u Ligi šampiona,

U elitnom trakmičenju, Juventus je ispadao od Liona, Porta i Ajaksa u poslednje tri sezone, nisu bili dovoljni Ronaldov ego i individualizam da se ode dalje od četvrtfinala.

Nije Juve ispadao od Reala, Bajerna ili Sitija, naprotiv, timovi koji su bili potcenjeni uspevali su da unište Ronaldov boravak u Torinu, pa neće mnogo ni patiti navijači za njim.

Spominjan je dolazak u Mančester siti, što je odmah izazvalo dosta pažnje ne samo jer je igrao za Junajted, već i zbog izjava koje je davao o „građanima“:

„Da igram za Siti, a ne Junajted? Neću to da uradim. Zašto? Zato što je moje srce pripada Junajtedu, eto zašto. Mogu da kažem da bi bilo veoma, veoma, veoma, veoma, veoma, veoma, veoma teško da igram u Sitiju. Veoma teško zbog Junajteda“, rekao je Ronaldo dok je i dalje navijačima u ušima odzvanjalo to „veoma“.

Dve godine kasnije je imao sličnu izjavu.

„Stvarno mislite da će novac promeniti moju odluku sa 30 godina? Ja ne mislim tako. Mislim da to neće biti problem. Ako pričamo o novcu onda bi trebalo da odem u Katar, tamo verovatno ima više novca nego u Sitiju. Nije sve u novcu, ima nešto i u strasti“, kratko je odbacio navode da bi mogao u Siti.

Još po završetku sezone 2020/2021 bilo je naznaka da bi Ronaldo mogao da ode iz Torina, ali su sa obe strane stizale informacije da ipak žele da odrade i poslednju godinu ugovora sa „starom damom“.

Slična je bila priča i sa Lionelom Mesijem i Barselonom, ali je ipak došlo do transfera u PSŽ.

Sada sve vodi ka tome da će Ronaldo ipak otići, kao „munja“ je napustio kompleks Juventusa, pozdravio se sa ekipom i potvrdio da mu je želja da što pre napusti grad u kom nije uspeo da se individualno ostvari kako je želeo.

Matematika je jasna, Juventus je pre Ronalda imao sedam vezanih titula Serije A, četiri vezana pehara Kopa Italija, dva finala Lige šampiona u tri godine.

Sa Ronaldom, prekinuti su nizovi u Kupu i ligi, polufinalu Lige šampiona nije se „primirisalo“.

Za obe strane je tako bolja opcija odlazak, s time da se Ronaldu baš neće ni dopasti ako vidi Juve u daleko boljim rezultatima posle ovakvog rastanka.

A navijačima Mančester junajteda, novog/starog Ronaldovog tima, ostaje nada da je Portugalac zadržao bar deo kvaliteta koji ga je krasio u prvom mandatu, jer će samo takav moći da pomogne posrnulom gigantu sa Old Traforda da se vrati na mesto koje je zauzimao u prvom Portugalčevom mandatu u Engleskoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram