Foto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Zlatan Ibrahimović, Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski i Džejmi Vardi. Šta im je zajedničko osim što su sva četvorica vrhunski fudbaleri? Pomenuti napadači su poput vina, što su stariji to su bolji, u njihovom slučaju - opasniji po protivničke odbrane i golmane.

Ibra, Leva, Ronaldo i Vardi ne broje godine, već isključivo golove i to je samo potvrda njihovog neverovatnog kvaliteta.

PROČITAJTE JOŠ

Zlatan Ibrahimović ima čak 39 godina, uskoro će zakoračiti u petu deceniju, ali ga to ni na koji način ne sprečava da teroriše protivničke mreže i da rešava derbije širom Apenina, a postoji mogućnost da ga selektor Švedske Jane Anderson vrati iz reprezentativne penzije.

Moć Ibrakadabre osetio je ljuti gradski rival Inter kojem je „spakovao“ dva komada (2:1), isto se provela i Roma (3:3).

Šveđanin bosanskog porekla je prvi strelac Serije A sa 10 golova i jednom asistencijom na samo šest odigranih utakmica, i zaista na terenu deluje kao mladić, nemoguće ga je zaustaviti kada se sa svojih 195 centimetara s loptom stušti u protivnički kazneni prostor s dvojicom na leđima.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Ishod je gotovo uvek isti i lopta završi u mreži! Tako je bar u Seriji A, dok ga u Ligi Evrope neće gol na dosadašnje tri utakmice uz promašen penal.

Prvi pratilac na listi najboljih golgetera ove sezone u italijanskom prvenstvu mu je, ko drugi nego, Kristijano Ronaldo.

Portugalski superstar je četiri godine mlađi od Ibrahimovića, ali je i dalje najbolji fudbaler Juventusa, a uz Lea Mesija verovatno i dalje najbolji i na planeti.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Nije Ibri i Ronaldu zajedničko samo to što redovno tresu mreže ove sezone, već što su obojica oduvali ozloglašeni i uporni koronavirus.

Kristijano je na samo pet utakmica u Seriji A postigao neverovatnih osam golova, samo što nije upisao asistenciju. Ipak, uspeo je da je upiše u Ligi šampiona, gde je na dva odigrana meča postigao gol i imao uspešno dodavanje.

Jasno je da se portugalski superstar, kojeg je Andrea Pirlo odmarao minulog vikenda protiv Beneventa (1:1), neće na tome zaustaviti već će u sredu u 5. kolu Lige šampiona protiv Dinamo Kijeva juriti da popravi lični učinak.

PROČITAJTE JOŠ: Preminuo Papa Buba Diop, legenda Senegala

Jedan čovek nas svojim konstantnim vanserijskim partijama i golovima tera da se iz Italije „preselimo“ u Nemačku. Pogađate, reč je o Robertu Levandovskom, Bajernovoj gol-mašini.

Najmlađi je od svih pomenutih golgetera, ali to ne umanjuje njegovo umeće i činjinicu da i on prkosi godinama. Kapiten Poljske i prva zvezda Bajerna ima 32 godine i na osam utakmice Bundeslige ove sezone postigao je čak 12 golova.

Levandovski
Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Uz tu impozantnu brojku treba dopisati i četiri asistencije. Ništa lošiji procenat efikasnosti nema ni u Ligi šampiona – četiri utakmice i tri gola!

PROČITAJTE JOŠ

Zato i ne čudi što je Bajern prvak Evrope i što gospodari Nemačkom sa osam uzastopnih titula, i dokle god Leva bude bio naoštren, ništa se na tom polju neće promeniti, koliko god se Dortmund, Lajpcig i ostali trudili…

Mesto u ovoj priči s punim pravom zauzima i 33-godišnji Džejmi Vardi, as Lestera koji je golovima predvodio „lisice“ do one čuvene titule u Premijer ligi 2016. godine.

Vardi je tada imao 29 godina i postigao je 26 pogodaka, dok je ove sezone na osam utakmica u engleskom prvenstvu postigao isto toliko pogodaka. U Ligi Evrope je na dve utakmice dvaput pogađao mrežu rivala.

Foto: EPA-EFE/Rui Vieira / POOL EDITORIAL USE ONLY

Priliku da poboljša učinak Vardi će imati večera kada njegov Lester na „King Paueru“ dočekuje Fulam našeg Aleksandra Mitrovića.

Svi koji prate i vole fudbal treba da budu zahvalni što imaju taj luksuz da uživaju u magiji Ibre, Ronalda, Leve i Vardija. I oni su ljudi od krvi i mesa i jasno je da ni oni neće večno (po)trajati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar