Foto: EPA-EFE/Catherine Ivill

Fudbaleri Lestera prekinuli su gubitnički niz u Premijer ligi i to na teškom gostovanju na "Emiratima" u šestom kolu Premijer lige. "Lisice" su pobedile Arsenal minimalnim rezultatom, a heroj je bio njihova prva zvezda Džejmi Vardi.

Arsenal je poveo u petom minutu preko Aleksandrea Lakazeta, ali je glavni sudija uz konstultaciju s VAR sobom poništio taj pogodak zbog ofsajda.

Igralo se otvoreno na obe strane, smenjivali su se napadi „tobdžija“ i“lisica“, samo što su mreže mirovale do odlaska na odmor.

PROČITAJTE JOŠ

Usledio je nastavak i identičan scenario, s tim što su gosti iz Lestera, koji su u prethodna dva kola pretrpeli poraze od Aston Vile (1:0) i Vest Hema (3:0), kako je odmicalo vreme u Londonu, bili tim koji diktira tempo i stvara veći broj šansi.

Brendan Rodžers je iskusno na klupi čuvao najboljeg igrača Džejmija Vardija, kojeg je ubacio u igru u 60. minutu. Ispostavilo se da je to bio prelomni trenutak derbija na „Emiratima“.

Igrao se 80. minut kada je Turčin Džengiz Under vešto izbegao ofsajd zamku i umakao odbrani Arsenala, uputivši idealnu loptu na glavu Vardiju, koji je neumoljiv u takvim situacijama.

Upijač glavom i lopta je završila iza leđa Bernda Lena za vođstvo Lestera. Do kraja su „lisice“ sačuvale sopstvenu mrežu i odnele velika tri boda iz Londona.

Lester je trenutno četvrti na tabeli sa 12 bodova, dok je Arsenal s tri pobede i isto toliko poraza tek 10. u Premijer ligi.

PREMIJER LIGA, 6. KOLO

Nedelja:

Sautempton – Everton 2:0 (2:0)

(Vord-Prauz 27, Adams 34)

Vulverhempton – Njukasl 17.30

Arsenal – Lester 0:1 (0:0)

(Vardi 80)

Subota

Vest Hem – Mančester siti 1:1 (1:0)

(Antonio 18 – Foden 51)

Fulam – Kristal Palas 1:2 (0:1)

(Kerni 90+5 – Ridevald 8, Zaha 64)

Mančester junajted – Čelsi 0:0

Liverpul – Šefild junajted 2:1 (1:1)

(Firmino 41, Žota 65 – Berge 13)

Ponedeljak

Brajton – VBA 18.30

Barnli – Totenhem 21.00

Petak

Aston Vila – Lids 0:3 (0:0)

(Bamford 55, 67, 74)

 

Foto: Printscreen/Sofascore/Premijer liga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar