Foto: Twitter Screenshot

Mnogi su isprva morali da se zamisle odakle im je poznat ovaj čovek

Roman Abramovič, sada već bivši vlasnik Čelsija, suočava se sa ogromnim problemima.

PROČITAJTE JOŠ

Uvedene su mu sankcije od strane britanske vlade, kasnije i od Evropske unije, a sada se pojavio prvi snimak od kada je počela čitava afera sa prodajom Čelsija.

Ruski oligarh je odlučio da dve jahte i čak 14 aviona prebaci u Tel Aviv gde se trenutno i nalazi, a snimljen je krišom na aerodromu.

Mnogi ga nisu prepoznali, a isprva nikome nije očekivao da će tako izgledati milijarder. Još jednom je imao bradu, bio je doduše i raščupan, a bilo je evidentno da mu je neprijatno i samo je želeo da sve što pre prođe.

Evropska unija je uvela sankcije vlasniku engleskog fudbalskog kluba Čelsi, ruskom oligarhu Romanu Abramoviču, u okviru novog paketa kaznenih mera protiv Rusije.

EU je dodala 55-godišnjeg Abramoviča na ažuriranu listu pojedinaca kojima se zamrzava imovina i zabranjuju putovanja zbog njihove uloge u ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Unija je navela da Abramovič „ima privilegovan pristup“ predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i da sa njim „održava veoma dobre odnose“.

„Ova veza sa ruskim liderom pomogla mu je da zadrži svoje veliko bogatstvo“, navela je EU.

Vlada britanskog premijera Borisa Džonsona prošle nedelje je već uvela sankcije Abramoviču u toj zemlji.

Abramovič, aluminijumski magnat, bio je među sedam bogatih Rusa kojima je Velika Britanija zamrzla imovinu zbog ruske invazije na Ukrajinu. On je suspendovan i sa mesta direktora Čelsija, engleskog premijerligaša.

BONUS VIDEO Anketa – reakcije navijača Čelsija na prodaju kluba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar