Andrej Medvedev i Sergej Stahovski
Andrej Medvedev i Sergej Stahovski; Foto: Screenshot Instagram stako_s

Još jedan sportista je odlučio da se uključi u sukob Ukrajine i Rusije

Sergej Stahovski je već neko vreme u ratnoj uniformi, a objavljivao je poruke koje su trebale da podignu moral Ukrajincima.

PROČITAJTE JOŠ

Sada je objavio Ukrajinac da mu se u ratu pridružio i Andrej Medvedev. Ovaj bivši teniser je nekada bio četvrti igrač planete, a najveći uspeh mu je bilo finale Rolan Garosa koje je izgubio od Andre Agasija.

Medvedev je trenutno i selektor Dejvis kup reprezentacije Ukrajine, ali je odlučio da se pridružio vojsci.

„Legenda svetskog tenisa Andrej Medvedev ostaje u Kijevu i spremna je da dočeka neprijatelja. Neverovatno mi je drago što vidim kapitena ukrajinske teniske reprezentacije. Patriota Ukrajine“, napisao je Stahovski.

Podsetimo, ranije je Stahovski objavio i prepisku sa Novakom Đokovićem, koji ga je pitao kako je i da li je na terenu koji je ugrožen.

„Mislio sam o tebi… Nadam se da će se sve uskoro smiriti. Molim te, uputi me koja je najbolja adresa da pošaljem pomoć, finansijsku ili bilo kakvu drugu“, napisao je Novak.

Stahovski je uzvratio.

„Ukrajina ti je zahvalna, hvala na podršci“, poruka je Stahovskog, koji je Novaku rekao da je na bezbednom u Kijevu.

Usput, Stahovski je objavio i fotografije svog oružja.

„Nikada u životu nisam očekivao da ću morati da nosim pancir u Kijevu. Katastrofalan je način na koji je Rusija napala Ukrajinu. Bombardovanje gradova… Ubijanje nedužnih ljudi… Svet moramo ujediniti u želji da ga zaustavimo, da stavimo Putina tamo gde mu je mesto, u zatvorsku samicu“, napisao je Stahovski.

BONUS VIDEO Novakov horor od dva meseca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare