Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Emil Rockov, dosadašnji golman Vojvodine, novi je član mađarskog prvoligaša Fehervara, nekadašnjeg Videotona.

Jedan od najboljih golmana u Linglong Superligi Srbije će tako karijeru nastaviti nešto severnije, a mađarski klub je otkupio njegovo ugovor za 350.000 evra.

Rockov je produkt omladinske škole novosadskog kluba, a 25-godišnji čuvar mreže je nakratko branio i u Slogi iz Temerina i Proleteru iz Novog Sada, pre nego što je ponovo stao na gol Vojvodine 2017. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je jedan od ključnih igrača u timu koji je u protekloj sezoni osvojio pehar Kupa Srbije.

Rockov je gol Novosađana branio 114 puta u Superligi, 11 puta na kup mečevima i dva puta u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Jesenas je debitovao i u dresu reprezentacije Srbije na meču sa Paragvajem.

„Veoma sam srećan što sam postao član ovog kluba. Znam da sam došao u veliki klub koji će se boriti za ostvarenje značajnih ciljeva. Želja mi je da osvojimo trofeje kako u prvenstvu tako i u Kupu Mađarske, a nadam se da ćemo biti uspešni i u Ligi Evrope. Mogu da obećam navijačima da ču dati maksimum na svakom meču na kom dobijem priliku“, rekao je Rockov za klupski sajt Fehervara.

Sok sikert a Vidiben, Emil! A hivatalos bejelentést itt olvashatod: https://www.molfehervarfc.hu/2020/07/17/emil-rockov-a-vidi-jatekosa.html#vidi #molfehervarfc

Posted by MOL Fehérvár FC on Петак, 17. јул 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar