Foto: EPA-EFE/JESUS DIGES

Real Madrid je posle žestoke trke s Barselonom i velikog preokreta došao do prve titule u Primeri od 2017. godine, ukupno 34, a deo Zidanovog šampionskog tima je i srpski napadač Luka Jović.

Talentovani 22-godišnji centarfor je prvi Srbin koji je, posle Miroslava Đukića i 2002. godine, osvojio trofej u La Ligi.

PROČITAJTE JOŠ

Učinak golgetera plaćenog 60 miliona evra Ajntrahtu iz Frankfurta prošlog leta, koji se ogleda u svega dva gola u Primeri, teško da je na bilo koji način doprineo da se kraljevski klub nađe na tronu, prestigavši Barselonu koja je pre pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa imala dva boda prednosti.

Zato smo opredelili za rekapitulaciju u vidu Jovićevih pet stvari koje su dogodile od marta do 16. jula, kada je Real Madrid i zvanično postao prvak Španije.

KRŠENJE SAMOIZOLACIJE

Foto: Reuters / Susana Vera / Guliver

Kroz ozbiljan pakao prošao je Luka Jović isključivo sopstvenom krivicom i neogovornošću. Stigao je 18. marta u Beograd iz Madrida kada je počela pandemija koronavirusa i umesto da ode u samoizolaciju, otišao je na rođendan devojke Sofije Milošević.

Toliko je razbesneo javnost i vlast u Srbiji da je danima bio na stubu srama zbog takvog ponašanja. Podneta je i krivična prijava zbog nepoštovanja samoizolacije, objavili su srpski mediji, u svojem izlaganju Jovića su potkačili i predsednik Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i premijerka Ana Brnabić.

„Napisali smo krivične prijave i nekim od poznatih sportista. Ti ljudi će odgovarati kada su odredi da je došlo vreme za to“, rekao je krajem marta Stefanović.

TATA PO DRUGI PUT

Nepunih 48 sati nakon što su ga razapeli zbog kršenja samoizolacije, Luka Jović i njegova devojka Sofija ponosno su na društvenim mrežama objavili da će postati roditelji.

„Srećan sam da podelim sa vama da ćemo dobiti bebu“, napisao je 20. marta na Instagramu član Real Madrida.

DONACIJA ZA RESPIRATORE

Verovatno je Luka shvatio da je pogrešio što nije iz Madrida, koji je u to vreme bio zarište koronavirusa, otišao u karantin, pa je odlučio da 28. marta povuče i jedan dobar, racionalan potez.

Konsultovao se momak iz sela Batar sa državnim organima i dobio jasne smernice na koji način treba da uplati donaciju u iznosu od 50.000 evra za respiratore neophodne u borbi sa koronavirusom u Srbiji.

Taj njegov potez očekivano je naišao na pozitivnu reakciju javnosti koje je prethodno bila rezignirana zbog toga što se švrćkao po Beogradu umesto da bude u obaveznom dvonedeljnom karantinu.

MISTERIOZNI PRELOM PETE

Povratak u Madrid početkom maja doneo je novi peh i glavobolju za srpskog reprezentativca. Real je na zvaničnom sajtu saopštio je da je Luka pretrpeo prelom pete i da mu predstoji dvomesečna pauza.

Kružile su raznorazne teorije na internetu i u srpskim medijima kako je došlo do povrede, a njegov otac Milan Jović je u razgovoru za Nova.rs objasnio da je u pitanju bio nesrećan slučaj.

POVRATAK NA TEREN I TITULA

Oporavio se od preloma pete Jović i vratio na teren. Prve minute posle teške povrede upisao je 5. jula na gostovanju Atletik Bilbau, kada je u 93. minutu ušao umesto prvog napadača kraljevskog kluba Karima Benzeme. Real je prethodno golom Serhija Ramosa stigao do prednosti, na kraju i pobede (1:0).

Ostaće upamćeno da su Madriđani do 34. titule došli protiv Viljareala (2:1), ali Jović nije dobio priliku u tom poslednjem meču na putu ka šampionskoj tituli.

Podsetimo, Real je pre nastavka Primere imao dva boda manje u odnosu na Barselonu, ali su fantastičnom serijom od 10 pobeda na isto toliko mečeva preskočili grogirane Katalonce i postali prvaci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare