Foto: EPA/ANDY RAIN

Bivši holandski napadač Robin van Persi spomenuo je i Nemanju Vidića govoreći o listi od šest najboljih igrača sa kojima je igrao.

Tridesetosmogodišnji Van Persi se penzionisao sa 35 godina, a tokom karijere je uspešno nastupao za Fejenord, Arsenal, Mančester junajted, Fenerbahče i uz to reprezentaciju Holandije.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolje godine je proveo u Arsenalu i Junajtedu i stoga je imao širok izbor najtalentovanijih saigrača: Denisa Bergkampa, Tijerija Anrija, Rajana Gigsa, Pola Skolsa, Vejna Runija i Ruda van Nistelroja.

Van Nistelroj je otišao iz Mančestera pre nego što je tamo stigao Van Persi, ali su se njih dvojica sretali u nacionalnom timu.

Robin je Vidića i Rija Ferdinanda izdvojio kao najbolje defanzivce sa kojima je igrao. Otkrio je i da bi ostao u Junajtedu još jednu sezonu, ali ga je Luj van Gal praktično „oterao“.

„Imao sam još godinu ugovora i možda je trebalo da ostanem. Ali, tada je Van Gal bio trener i jasno je stavio do znanja kakve su mu namere, pa sam morao da odlučim – da li ostajem i borim se za svoje mesto? Da li bi to bilo iskreno i ravnopravno takmičenje, ili ne? Na osnovu tih informacija sam odlučio da idem dalje“, rekao je Van Persi, a preneo Dejli mejl.

BONUS VIDEO: Golovi sa derbija Borusije i Bajerna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar