FK Partizan, Rikardo Gomeš
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kada je 1. jula Rikardo Gomeš ponovo obukao dres Partizana, mnogi su pomislili da je već "bivši igrač". Ipak, napadača egzotičnog porekla je još jednom uspeo da razuveri sve. Stigao je kao slobodan igrač, a onda na 19 mečeva ove sezone već postigao 17 golova uz još tri asistencije.

PROČITAJTE JOŠ

Koliko je Partizan slepo verovao u napadača svedoči da nije pronašao zamenu za Rikarda do kraja prelaznog roka. Gomeš je trenutno najbolji strelac Superlige Srbije sa 13 golova, a nema nameru da stane.

Morao je napadač sa Zelenortskih ostrva da stisne zube, pa je protiv Anortozisa postigao pogodak u trenutku kada je imao problema sa skočnim zglobom. Oduševio je i Aleksandra Stanojevića koji je nakon susreta pojasnio da je Gomeš sam tražio da nastavi sa igrom.

Noćna mora golmana u domaćem prvenstvu danas ima ime i prezime: Rikardo Gomeš.

„Ovde sam došao po titulu, imamo tim da osvojimo sve, da se borimo, ovo je samo početak, treba da nastavimo tako. Neće biti lako, ali moramo da mislimo samo o sledećoj utakmici“, rekao je Gomeš posle Proletera.

I u tome i te kako ima istine jer je upravo on golovima uspeo da prekine niz od 1.519 dana koliko je Partizan bio na tabeli lošije plasiran od Crvene zvezde. Pune četiri godine „parnog valjka“ nije osvojio titulu, pa je bio pravi trenutak da se stvari radikalno promene.

Za njegov povratak u Partizan ogromne zasluge ima supruga Katja, sa kojom ima sinove Lukasa i Tijaga. Upravo je ona insistirala da se napadač vrati u Beograd jer se, iako je poreklom iz Guimareša, tamo osećala najbolje.

I odlučio je Rikardo da izabere sreću i mir u kući pre novca, pominjalo se da su Al Hilal i Al Nasr nudili oko tri miliona evra za dve godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ricardo Gomes (@_ricardogomes11_)

„Lično mi je Ivica Iliev rekao sve to, jer je imao ponudu u ruci. Ponuda je bila više nego dupla na godišnjem nivou, možda i troduplo u odnosu na Partizan na godišnjem nivou. Iliev je taj ugovor video, imao ga je u ruci. Pitajte njega, on bolje zna. Nije profesionalno da kažem koji je klub u pitanju. Ali, to je činjenica“, rekao je tokom leta Stanojević.

Kada se pojavila ponuda „parnog valjka“, Gomeš je znao da je to pravi potez.

Pre ovog mandata u Partizanu je ime izgradio u Portugalu, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali ni u jednom klubu nije bio ovoliko produktivan kao u prestonici Srbije. U Partizanu je u dva mandata postigao 43 pogotka do sada, dok je u svim ostalim klubovima stigao do ukupno 47 golova.

Koliko je dobro igrao na početku sezone svedoči i što je septembar završio na četvrtom mestu u trci za „Zlatnu kopačku“. Sa 18 bodova je bio izjednačen sa dva igrača, a na vrhu je zanimljivo bio Ohi Omaijuanfo, koji će od januara zadužiti opremu Crvene zvezde.

Veliki kvalitet Gomeša je što može da postiže golove na različite načine. Bili su to projektili iz daljine, udarci glavom, pa čak i driblanje golmana. Prosto sa 187 centimetara ima dovoljno snage da se nosi sa većinom defanzivaca, visinu potrebnu da bude pretnja u prekidima, bez da brzina ne trpi ozbiljnije.

BONUS VIDEO Atmosfera sa derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar