Foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reprezentativac Crne Gore istakao je da je grupa ujednačena.

Reprezentativac Crne Gore Adam Marušić govorio je o prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024 u Nemačkoj, u kojoj će njegova reprezentacija gostovati Bugarskoj 24. marta od 18 časova. Spomenuo je i duel sa Srbijom tri dana kasnije.

Pročitajte još

„Grupa je ujednačena, nema unapred upisanih bodova, svako sa svakim može da igra. Biće zanimljivo i verujem da možemo da budemo u trci za prva dva mesta, koja vode na EP“, rekao je Marušić na konferenciji za medije.

Istakao je da je analizirana igra Bugarske.

„Analizirali smo reprezentaciju Bugarske. Radi se o selekciji koja ima mlad, ali u isto vreme i kvalitetan sastav. Analiziraćemo ih i danas i videti gde možemo da ih ugrozimo. Znamo šta nam je činiti, imamo veliki motiv da upišemo tri boda, što bi nam mnogo značilo. Zadovoljan bih bio samo ako pobedimo“, poručio je fudbaler Lacija.

Potom je govorio i o utakmici drugog kola sa Srbijom.

„Javnosti sigurno više znači utakmica sa Srbijom, svi znamo zbog čega. Mi ne razmišljamo o tom meču, najbitnija nam je ova koja nas čeka u Razgradu. Potom ćemo razmišljati o Srbiji“, zaključio je reprezentativac Crne Gore.

Zajedno sa Srbijom, Crnom Gorom i Bugarskom, u kvalifikacionoj grupi G nalaze se još i Litvanija i Mađarska. Prvoplasirane dve reprezentacije iz grupe izboriće direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO Selektor Dragan Stojković Piksi o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo