Foto: . EPA-EFE/Jon Super / POOL EDITORIAL USE ONLY

Nije poflegao opštem mišljenju.

Argentina je postala prvak sveta u fudbalu nakon 36 godina čekanja, a Leo Mesi je uhvatio poslednji voz da svoju briljantnu karijeru kruniše toliko željenim trofejeom koji mu je nedostajao.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi su skloni da ga zbog toga proglase za najboljeg fudbalera svih vremena i da ne postoji više nikakva dilema. posle poslednje titule.

Međutim, jedan od najboljih trenra svih vremena Karlo Ančeloti nije želeo da se složo sa tom tvrdnjom.

Njegovu ekipu Real Madrid očekuje nastavka sezone posle pauze zbog Mundijala, a odmah je dobio i pitanje o Mesiju.

„Ne znam da li je najbolji u istoriji. Nije fer da to kažem, svaka era je imala dobre igrače. Nikada iz mojih usta nećete čuti Mesi je najbolji u istoriji, rekao je trofejni trener.

On je to pookušao da objasni.

„Uživao sam sa toliko sjajnih igrača. Svaki dan treniram osvajače Zlatne lopte, i video sam kako su igrali Krojf i Maradona…“

Inače, Anćeloti se već nekoliko nedelja pominje kao mogući trener brazilske reprezentacije. Odgovor na tu dilemu je stigao.

„Ne znam da li su zainteresovani za mene jer me nisu kontaktirali. Ali moja situacija je jasna. Trenutno sam srećan u Realu i nastaviću dok mi ne kažu da je gotovo.“

Italijan je govorio i o Karimu Benzemi, koji je vraćen sa Mundijala zbog povrede, a potom se oprostio od reprezentacije Francuske.

„Nisam uključen u tu odluku Dešama. Oni su odlučili da Karim zbog povrede neće imati priliku da igra na turniru. Benzema se vratio sa puno entuzijazma i veoma je motivisan.“

Ancelotti je dodao da nije zabrinut što nekolicini igrača Reala ističe ugovor na kraju sezone te vjeruje da će se pronaći zajednički jezik.

Real sezonu nastavlja gostovanjem Valladolidu u petak, a Italijan ja najavio da će u tom meču priliku dati uglavnom koji su duže sa ekipom ili uopšte nisu igrali na Mundijalu.

BONUS VIDEO Doček svetskih prvaka u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar