Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Fudbaleri Real Madrida postali su šampioni Evrope trijumfom nad Borusijom Dortmund 2:0 u finalu Lige šampiona.

Luda utakmica na „Vembliju“ dobila je pobednika. Real je po 15. put postao šampion Evrope, dok je Dortmund ostao na jednoj tituli.

Pročitajte još

„Milioneri“ su mnogo bolje počeli meč. Nizale su se šanse, tempo je bio ludački. Real nije znao šta ga je snašlo. Prvu ogromnu priliku propustio je Karim Adejemi u 21. minutu kada je njegov udarac blokirala protivnička odbrana.

Delovalo je da je ofsajd, ali se sudije nisu oglasile.

Samo dva minuta kasnije, veđene su još dve ogromne prilike za Dortmund. Najpre je Adejemi pao u kaznenom prostoru, ali penala nije bilo, potom je Niklas Filkrug pogodio stativu.

Adejemi je ponovo bio u šansi u 28. minutu kada je iz situacije jedan na jedan sa golmanom šutirao iz sve snage, ali je Tibo Kurtoa maestralno odbranio. Ponovo je Nemac bio u šansi, kada je pao nakon duela u šesnaestercu.

Još jednu veliku priliku je propustio Dortmund. Preko Marsela Sabicera u 41. minutu.

Delovalo je kao da Dortmund mora biti kažnjen zbog svih tih neiskorišćenih šansi.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

U nastavku je ritam znatno opao. Bilo je neuporedivo manje prilika a prvu je imao Toni Kros u 49. minutu, ali mu je Gregor Kobel odbranio. Nije mogao Real u toj situaciji do gola. Najopasniji po gol Dortmunda bio je Danijel Karvahal, što je prilično neočekivano.

Dortmund je promašio novu šansu, preko Filkruga u 63. minutu. Reprezentativac Nemačke je snažno šutirao glavom, ali je Kurtoa pokazao klasu.

Real je kaznio sve promašaje protivnika u 74. minutu i baš je Karvahal bio strelac, i to glavom, što je neshvatljiv propust odbrane Borusije budući da se radi o jednom od najnižih igrača.

Nemački tim se potpuno raspao nakon toga. Nizale su se šanse. Najpre Džud Belingem pa Eduardo Kamavinga, pa Naćo Fernandez.

Ipak, Vinisjus Žunior je stavio tačku na pitanje pobednika golom u 83. minutu nakon asistencije Belingema.

Dortmund je uspeo da zatrese mrežu, to je učinio Filkrug, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Real je mirno priveo utakmicu kraju.

Stadion: Vembli, Sudija: Slavko Vinčić

Real Madrid: Kurtoa – Ridiger, Naćo, Karvahal, Mendi – Kamavinga, Valverde, Kros (85. Modrić) – Belingem (85. Hoselu), Rodrigo (90+1 Militao), Vinisijus (90+4 Lukas Vaskez)

Borusija Dortmund: Kobel – Humels, Šloterbek, Rijerson, Matsen – Džan (80. Malen), Sabicer – Brant (80. Aler), Adejemi (Rojs 72), Sančo (87 Bujne Gitens) – Filkrug

Real Madrid - Borusija Dortmund 2:0 (Karvahal 74, Vinisijus 83)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar