Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Superliga Srbije ulazi u najzanimljiviji deo sezone

Završen je regularni deo Superlige Srbije u kom su sve ekipe odigrale po 30 utakmica.

PROČITAJTE JOŠ:

Crvena zvezda je završila regularni deo kao prva i imaće prednost domaćeg terena u narednom „večitom derbiju“, koji se igra u subotu 16. aprila od 18 sati. Partizan zaostaje dva boda i samo ga pobeda može vratiti na prvo mesto.

Iako mnogi misle da će derbi odlučiti prvaka države, ni Zvezda ni Partizan neće imati nimalo lak zadatak u preostalih šest mečeva u plej-ofu.

Crveno-beli će osim protiv Partizana biti domaćini i trećeplasiranom Čukaričkom, koji je ostao bez trenera, ali i dalje ima ubedljivu prednost od 13 bodova u odnosu na četvrtoplasirani TSC. Takođe, Zvezda će ugostiti i Radnički iz Niša, koji je šesti na tabeli.

Radnički je napravio problema Zvezdi ove sezone samo u Kupu, kada su crveno-beli morali preko penala do naredne runde. U poslednjem ligaškom duelu Zvezda je bila bolja sa čak 5:1.

Poslednje kolo plej-ofa ukrstilo je Zvezdu i Voždovac, a taj meč po planu trebalo bi da se odigrao 21. maja na stadionu „Rajko Mitić“.

Što se gostovanja tiče, Zvezda će na noge redom ići TSC-u, Vojvodini i Napretku. Crveno-beli su ove sezone upisali samo tri remija i jedan poraz, a najviše „štete“ naneo im je Radnik, koji je u posednjem kolu „izvisio“ za plej-of.

Foto: Starsport

Sa druge strane, Partizan će ugostiti Čukarički, TSC, Vojvodinu i Radnički iz Niša, a za razliku od lidera, imaće mnogo kraća putovanja. Crno-beli će u Beogradu igrati na gostovanjima protiv Zvezde i Voždovca, dok će van glavnog grada ići samo u Kruševac, gde će ih dočekati Napredak.

Upravo su Kruševljani nedavno „ukrali“ Partizanu bodove, pošto je njihov međusobni duel završen bez golova. I u prvom delu sezone, Partizan se dosta mučio sa Napretkom, ali je tada pobedonosni gol postigao Rikardo Gomeš nakon ponovljenog penala.

Osim Napretka, Partizan je za bodove tokom sezone ostao kratak u duelima sa Zvezdom (1:1, 2:0), kao i Čukaričkim u poslednjem kolu regularnog dela (0:0), dok su svi ostali plej-of rivali pobeđeni.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

TSC će teško do trećeg mesta, ali tim iz Bačke Topole se nada da će Zvbezda ili Partizan osvojiti Kup, kako bi mogli da igraju u evropskim takmičenjima sledeće sezone. Ukoliko se Vojvodina ili Novi Pazar domognu pehara, oni će otići u Evropu.

Novosadska ekipa je u plej-of ušla kao sedma na tabeli, a pre pobede nad Proleterom u 30. kolu, imali su čak šest uzastopnih ligaških poraza. Uprkos tome, zaostaju samo dva boda za TSC-om, a njihov međusobni duel je rezervian za 21. maj.

Između Vojvodine i TSC-a na tabeli se nalaze Voždovac kao peti i Radnički iz Niša, kao šesti. Najboljih osam ove godine u Superligi upotpunio je Napredak, koji je sa 1:0 savladao Mladost u 30. kolu evrogolom Saše Marjanovića.

PROČITAJTE JOŠ:

BORBA ZA OPSTANAK I PLEJ-AUT

Kada je reč o donjem domu, očekuju nas velike borbe za opstanak. Dva tima će direktno u niži rang, a 13. i 14. će igrati baraž sa trećim i četvrtim iz Prve lige.

Mladost i Radnik sa po 36 bodova, pa i Spartak i Kolubara sa po 34, možda ne moraju da brinu o direktnom ispadanju iz lige, ali svakako da nisu na bezbednom odstojanju kada je reč o dve pozicije koje vode u baraž. Na njima su trenutno Radnički Kragujevac sa 30 i Proleter sa 29 bodova. Na začelju je Novi Pazar sa 25, a ugrožen je i Metalac sa 27.

Niko od timova iz donjeg dela tabele nije u posebno dobroj formi, ali se najveći pomak u igri u drugom delu sezone video kod Radničkog 1923, na čiju je klupu seo Nenad Lalatović.

Radnički je pre poraza od Zvezde sa 4:1 bio u seriji od šest mečeva na kojima nije poražen (četiri pobede, dva remija), a na tim susretima primljena su samo dva gola i to od Vojvodine.

Najgoru seriju od pomenutih timova ima Kolubara, koja je u poslednjih pet susreta upisala tri poraza i dva remija uz čak deset primljenih golova.

RASPORED UTAKMICA

Plej-of

31. kolo: Crvena zvezda – Partizan (subota, 18.00), Čukarički – TSC, Radnički Niš – Voždovac, Vojvodina – Napredak

32. kolo: TSC – Crvena zvezda, Partizan – Čukarički, Voždovac – Vojvodina, Napredak – Radnički Niš

33. kolo: Crvena zvezda – Čukarički, Partizan – TSC, Voždovac – Napredak, Radnički Niš – Vojvodina

34. kolo: Vojvodina – Crvena zvezda, Čukarički – Radnički Niš, Napredak – Partizan, TSC – Voždovac

35. kolo: Crvena zvezda – Radnički Niš, TSC – Napredak, Partizan – Vojvodina, Čukarički – Voždovac

36. kolo: Napredak – Crvena zvezda, Radnički Niš – TSC, Voždovac – Partizan, Vojvodina – Čukarički

37. kolo: Crvena zvezda – Voždovac, Partizan – Radnički Niš, Čukarički – Napredak, TSC – Vojvodina

Plej-aut

31. kolo: Mladost – Proleter, Radnik – Radnički Kragujevac, Spartak – Novi Pazar, Kolubara – Metalac

32. kolo: Novi Pazar – Mladost, Radnički Kragujevac – Kolubara, Proleter – Radnik, Metalac – Spartak

33. kolo: Mladost – Radnički Kragujevac, Kolubara – Novi Pazar, Radnik – Metalac, Spartak – Proleter

34. kolo: Kolubara – Mladost, Radnik – Spartak, Proleter – Metalac, Novi Pazar – Radnički Kragujevac

35. kolo: Mladost – Radnik, Spartak – Kolubara, Radnički Kragujevac – Proleter, Metalac – Novi Pazar

36. kolo: Metalac – Mladost, Spartak – Radnički Kragujevac, Novi Pazar – Radnik, Kolubara – Proleter

37. kolo: Mladost – Spartak, Radnički Kragujevac – Metalac, Radnik – Kolubara, Proleter – Novi Pazar

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Navijanje navijača Zvezde: Srbi i Rusi braća zauvek

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar