Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Sprema se remont na leto u Mančesteru

Trener fudbalera Mančester junajteda Ralf Rangnik rekao je da bi ekipa morala da se pojača na svim pozicijama u timu osim golmana, gde, kako je ocenio, ima tri odlične opcije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Osim golmana, gde imamo tri odlične opcije u Tomu Hitonu, Dinu Hendersonu i Davidu de Hei, na svim drugim pozicijama nekolicina igrača napustiće klub. Ne bih izdvojio posebnu poziciju na terenu, trebalo bi da se pojača ceo tim“, rekao je Rangnik, preneo je „Skaj“.

Junajted je u ponedeljak pobedio Brentford sa 3:0, u poslednjoj utakmici Rangnika na „Old Trafordu“ ove sezone. On je preuzeo ekipu posle otkaza treneru Oleu Gunaru Solšeru i predvodiće je do kraja sezone, a ostaće u klubu u naredne dve godine kao konsultant.

Novi trener Mančester junajteda od naredne sezone biće Holanđanin Erik Ten Hag, koji je već naciljao neka pojačanja.

„Do sada nismo uspeli da razgovaramo sa njim. Erikov fokus je na osvajanju holandske lige, naš fokus je na predstojećim utakmicama. Jasno je da da će nekoliko igrača otići i da su nam potrebni prvoklasni fudbaleri. Snažno verujem da ako svi radimo zajedno, da možemo da odvedemo Mančester junajted tamo gde bi trebalo da bude“, naveo je Rangnik.

Na kraju sezone ugovori ističu Nemanji Matiću, Huanu Mati, Filu Džonsu, Edinsonu Kavaniju, Polu Pogbi i Džesiju Lingardu. Svi osim Pogbe će izvesno napustiti klub, dok se sa Francuzom još uvek pregovara oko detalja.

Ono što je obradovalo navijače su informacije da će Kristijano Ronaldo ostati u klubu i naredne sezone, kao i Bruno Fernandeš, koji je nedavno produžio ugovor do 2026. godine.

Junajted je trenutno šesti na tabeli Premijer lige, ali je izvesno da neće igrati u Ligi šampiona naredne sezone.

BONUS VIDEO Liverpul – Mančester junajted 4:0, pogledajte sve golove

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare