Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Fudbaleri Herte savladali su Šalke nakon preokreta u zaostalom meču 31. kola Bundeslige rezultatom 2:1 uz velike zasluge Nemanje Radonjića.

Radonjić je za kratak period prešao put od igrača koji samo odbrojava dane pre rastanka do jednog od najzaslužnijih za sve izvesniji opstanak. Doduše, do pobede nad Šalkeom stigli su nakon preokreta, pošto je asistenciju Seada Kolašinca i Amine Harit prosledio lepim udarcem u mrežu.

PROČITAJTE JOŠ...

Nisu dugo čekali gosti na izjednačenje, centirrao je Marvin Platenhard, Dedrik Bojata bio najviši u skoku i prosledio loptu u mrežu, da bi nekadašnji fudbaler Crvene zvezde na scenu stupio u 74. minutu.

Pokazao je Radonjić brzinu, izašao kao pobednik iz duela, nakon što se petom izborio za prostor uposlio je Džesika Ngankama, koji je nakon dva kontakta loptu uputio ka mreži.

Ovom pobedom protiv fenjeraša Herta je stigla do 34. boda, a kako je do kraja ostalo još dva kola, opstanak je čini se gotovo izvestan. Naime, Herta ima tri boda više od Arminije, koja je prva „ispod crte“, pa jedna pobeda ili poraz tima iz Bilefelda deli ekipu iz Berlina od opstanka.

Radonjić je na terenu proveo 89 minuta.

Foto: Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar