Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski klub Radnički iz Niša zatražio je "da se prekine sa tendencioznim suđenjem u Superligi Srbije" i naveo da treba razmotriti predlog da se poveća broj sudija kako se ne bi "ponavljali iz utakmice u utakmicu".

„Od početka ove sezone strpljivo smo čekali da vidimo da li ima naznaka bilo kakvog ozbiljnijeg rada u okviru Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Pokazalo se iz kola u kolo da su zahtevi poput transparentnosti i rada prevelika očekivanja od ove komisije“, naveo je Radnički u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Radnički je potom naveo da je niškom timu u prvom kolu nove sezone poništen gol protiv Spartaka iz Subotice „zbog navodnog igranja rukom“.

„To se nigde na snimku ne vidi. Takođe, na toj utakmici smo videli i crveni karton za Radnički, kao i penal za domaćina“, naveo je klub sa Čaira.

Utakmica Radničkog i Proletera u šestom kolu je, kako je naveo taj klub, odlučena „nepostojećim penalom u korist tima iz Novog Sada“. Radnički je istakao i da je pravdu na toj utakmici delio sudija iz Novog Sada.

„U desetom kolu protiv Metalca dodeljena su nam dva prestroga žuta kartona, a posebno drugi, gde je faul za Radnički, dok ga sudija dosuđuje za Metalac i daje drugi žuti, odnosno crveni katon našem igraču“, piše Radnički.

Ovaj klub je podsetio i da je na utakmici 12. kola protiv Vojvodine, „kao i na prethodnoj“, ostao sa igračem manje.

„Od prve do poslednje utakmice evidentno je perfidno suđenje, gde se sviranjem brojnih faulova pomaže našim protivnicima. Imajući u vidu da postoji kontinuitet u suđenju na štetu Radničkog od prvog kola, primorani smo da se oglasimo po ovom pitanju i zahtevamo da se ispitaju anomalije u suđenju“, naveo je Radnički.

Osim „nepostojećih kriterijuma prilikom suđenja“, kako je saopšteno, evidentno je „nepostojanje istih i prilikom izbora sudija“.

„Svaki put kada se dodeli sudija za našu utakmicu pitamo se gde su granice? Tako je na utakmici protiv Proletera u Nišu sudio sudija Maksimović, koji živi i radi u Novom Sadu, odakle je i Proleter. Utakmicu protiv Vojvodine u Novom Sadu sudio je sudija Simović, koji je iz Novog Sada, odnosno Lovćenca“, naveo je Radnički.

„Utakmicu protiv Metalca je sudio opet sudija iz Lovćenca. To nameće pitanje koliko je veliki taj Lovćenac kada ima toliko fudbalskih sudija i zašto oni uvek sude Radničkom? Da li je taj Lovćenac veći od zapadne i istočne regije, pošto je očigledno da ima više sudija iz tog vojvođanskog sela nego iz pojedinih regiona Srbije. Uostalom, na utakmicama Radničkog nikad nije sudio sudija iz Niša“, zaključio je taj klub.

BONUS VIDEO: Gol Filipa Kostića protiv Bajern Minhena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)