Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport

Malo ko je očekivao da će se 13 godina nakon pobede mlade reprezentacije Srbije nad Mađarskom (8:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo opet pričati o ovom susretu.

PROČITAJTE JOŠ

Mađari su pobedili na domaćem terenu, ali su u pretposlednjem kolu na gostovanju u Srbiji doživeli jedan od najtežih debakla u istoriji.

Peter Varhidi, tadašnji trener mlade reprezentacije Mađarske, odlučio je da otkrije šta se sve dešavalo nakon tog susreta.

„Taj meč me je koštao karijere. Bio sam u policiji, ispitivali su me. Rekao sam im sve o čemu sam imao informacije. Na kraju ispitivanja pitao sam policajca šta znaju. Izvadio je veliku fasciklu u kojoj je bilo toliko materijala. Policija je sve znala, ja ništa. Smešna stvar u celoj stvari je da ni na ovom meču nije trebalo da sedim na klupi jer nisam bio selektor tog tima. Mislim da je to bila unapred planirana stvar koju su hteli da urade“, poručio je Varhidi za mađarski „Nemzeti sport“.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Ipak, od tada se promenio odnos prema njemu.

„Bilo je onih koji su se od tada izvinili. Bilo je nekih koji su me videli i okrenuli glavu na drugu stranu. Da ne bi morali da me pogledaju u oči.“

Srbija je slavila sa velikih 8:0 (2:0), a blistao je Gojko Kačar koji je postigao pet pogodaka (tri za tri minuta), dva puta se u strelcu upisao Miralem Sulejmani, a jednom Nemanja Pejčinović. Selektor te generacije srpskih fudbalera bio je Slobodan Krčmarević.

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare