Foto: EPA/GUIDO KIRCHNER

Levi bek Omonije Jan Lecjaks presudio je golom iz penala Crvenoj zvezdi na Kipru i prekinuo joj san zvani Liga šampiona.

Ispostavilo se da je iskusni 30-godišnji defanzivac bio dželat srpskog šampiona, dok je pre 10 godina „pomogao2 Partizanu da se domogne drugi put u svojoj istoriji grupne faze elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Jan Lecjaks je u Humskoj, u prvom meču Partizana i Anderlehta, na poslednjem stepeniku ka Ligi šampiona u avgustu 2010. godine, zatresao sopstvenu mrežu u remiju 2:2.

Poveli su Belgijanci u Beogradu preko Žilea u 54. minutu, da bi Brazilac Kleo izjednačio svega tri minuta kasnije.

Već u 64. bilo je 2:1 za crno-bele, a nespretnom reakcijom Čeh je postigao autogol. Ipak, do kraja susreta Juhaž je uspeo da obezbedi remi Anderlehtu.

Usledio je revanš u Briselu i ponovo je dvoboj okončan bez pobednika – 2:2. Pristupilo se izvođenju penala, posle čega je tadašnji šampion Srbije slavio rezultatom 3:2 i drugi put u svojoj novijoj istoriji se našao u Ligi šampiona.

Ovoga puta Lecjak nije bio koban po svoj tim, već naprotiv. Sigurnom realizacijom s bele tačke eliminisao je Zvezdu na putu ka Ligi šampiona, a Omoniju odveo u istorijski plej-of za elitno tamičenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare