Nova skener 164 veciti derbi ocene igraca
Foto: StarSport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Radnikom iz Surdulice napravili su veliki korak ka tituli, pa je sve izvesnije da će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zvezda će gotovo sigurno po prvi put u novijoj istoriji borbu za Ligu šampiona započeti iz drugog kola, gde će biti povlašćena, prema aktuelnom stanju stvari tako će biti i u trećoj rundi, dok postoji šansa, doduše ne preterano velika, da ekipa Dejana Stankovića ima status nosioca i u završnom kolu.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako bi i zvanično dobila mesto u drugom kolu kvalifikacija, Zvezdi je potrebno da Real ili Mančester siti osvoje titulu prvaka Evrope, ili da PSŽ bude najmanje drugi, odnosno Čelsi najmanje četvrti u svom šampionatu, pod uslovom da jedna od ove dve ekipe dođe do čuvenog „klempe“.

U ovom tekstu ćemo proći kroz potencijalne rivale, moguće promene, kao i sve ono što bi Zvezdu moglo da očekuje na putu ka grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja.

Drugo kolo kvalifikacija

Najteži rival u drugom kolu mogao bi da bude moldavski Šerif, koji je gotovo obezbedio titulu u svom šampionatu, izvesno je da će se tu naći i mađarski Ferencvaroš, Škendija iz Makedonije, Slovan iz Bratislave, dok su pod znakom pitanja Nju Sejntsi iz Velsa, koji imaju isti broj bodova kao i Konah Kvej, zatim ljubljanska Olimpija, koja ima četiri boda više od Maribora, dok su prvenstva Gruzije i Litvanije tek počela. Takođe, neizvesno je i u Bosni i Hercegovini, gde Sarajevo ima dva boda viška u odnosu na Borac, kao i na Kipru, gde je Omonija prva sa 72 boda, četiri više od AEL-a.

Ko god da dođe crveno-belima, ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema, pogotovo jer će ove godine kvalifikacije ponovo biti igrane po dvokružnom sistemu umesto jedne utakmice.

Treće kolo kvalifikacija

Zvezda trenutno zauzima pretposlednje, peto mesto među povlašćenim timovima sa 32.5 boda. Ispod je Glazgov Rendžers, a iznad su Dinamo Zagreb, Slavija Prag, Olimpijakos i Jang Bojs.

Što se tiče nepovlašćenih timova, Ludogorec je blizu titule u Bugarskoj, pošto ima šest bodova više u odnosu na Lokomotivu iz Plovdiva, u Rumuniji FCSB, Kluž i Krajova će se boriti za titulu do kraja, kao i Karabak i Nefči u Azerbejdžanu.

Žestoka borba biće i u Izraelu između Makabi Haife i imenjaka iz Tel Aviva, gde Haifa ima dva boda više šest kola pre kraja, u Švedskoj će u kvalifikacije Malme, dok u Poljskoj Legija iz Varšave ima pet bodova prednosti šest utakmica pre kraja od Pogona, uz meč manje od prvog praitoca, pa ima i dobru šansu da obezbedi prvo mesto.

Foto: Starsport

Četvrto kolo kvalifikacija

U ovom kolu u takmičenje se uključuje i Salcburg kao već viđeni prvak Austrije, a prema bodovima iz prethodnih sezona povlašćeni će biti, pored Salcburga, Dinamo Zagreb, Slavija iz Praga i Olimpijakos, dok će među nepovlašćene Jang Bojs, Crvena zvezda, Rendžers i Midtjiland.

Ovo bi moglo da se promeni ukoliko bi dve ekipe od trojca Olimpijakos – Dinamo – Slavija ispale u prethodnim rundama.

Sam pogled na kvalifikacije pokazuje da crveno-beli itekako imaju čemu da se nadaju, pogotovo ukoliko ostanu među povlašćenim timovima i u trećem kolu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar