Foto: Starsport/www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je uspela da se plasira u finale Kupa Srbije pobedom nad ekipom Radnika rezultatom 2:1.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su do prednosti došli u prvom poluvremenu preko Milunovića i Falčinelija, ali je Makarić uneo dramu u nastavku, golom u 51. minutu. Imali su dve velike šanse gosti da naprave veliku dramu, ali je Crvena zvezda preživela nalete Radnika, dve prečke i otišla u finale Kupa Srbije.

Furiozno je Crvena zvezda krenula u meč i već u drugom minutu došla do prednosti. Posle kornera je najviši u skoku bio Nemanja Milunović, a loptu je na putu ka mreži pokušao da glavom dohvati i Sanogo koji je bio u ofsajdu. Ipak, sudija je nakon kosultacije sa pomoćnikom koji je pokazao ofsajd, procenio da Zvezdin veznjak nije dotakao loptu, i gol je priznat.

Kontrolisali su crveno-beli meč, držali loptu i diktirali tempo, pre nego što je došlo do prekida utakmice. Glavni arbitar meča je u 12. minutu prekinuo susret i tražio da se ukloni transparent koji su navijači postavili sa porukom osnivačima Superlige.

Prekid koji je trajao nekoliko minuta je usporio tempo utakmice, a gosti su imali solidan pokušaj preko Makarića sredinom prvog dela, ali je drugi gol postigla Crvena zvezda.

Odličan napad po levoj strani je krunisao Falčineli. Italijan je na centaršut Milana Rodića natrčao na loptu koju je promašio Katai, i zakucao je sa peterca u mrežu Ranđelovića.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika ni na jednoj strani.

Foto: Starsport/www.crvenazvezdafk.com

Drugo poluvreme je počelo inicijativom domaćih, ali je Radnik počeo da preti iz kontri.  Prvo je Makarić imao sjajnu priliku kada je šutirao preko gola, da bi sampo minut kasnije nakon sjajnog prodora Oreščanina uspeo da vrhom kopačke savlada Borjana i vrati dramu u meč.

Napravio je Stanković ubrzo trostruku izmenu, sa željom da prodrma ekipu i spreči veću dramu u nastavku.

To je rezultiralo velikom prilikom za domaće. Posle jedne gužve u kaznenom prostoru i nekoliko intervencija Ranđelovića, lopta je došla do Milunovića čiji udarac odbrana izbacuje sa gol linije, da bi u nastavku Sanogo makazicama šutirao preko gola.

Usledila su još dva pokušaja crveno-belih, pre nego što je Radnik promašio veliku šansu.

Sjajno je ekipa iz Surdulice istrčala kontranapad, lopta je došla na ivicu peterca ali je sa nekoliko metara Stamenković šutirao preko gola.

Posle te prilike, pao je tempo utakmice, Zvezda je uspela malo da smiri nalete gostiju.

Ipak, pet minuta pre kraja utakmice, sjajnu priliku je imao Tanoski, koji je majstorski primio loptu i šutirao, ali je prečka spasila gol Milana Borjana.

Još jednom je Radnik pogodio prečku, kada je u 90 minutu posle sjajne akcije Miulovanović iz prve šutirao posle centaršuta, ali je lopta po drugi put završila na prečki gola Milana Borjana.

Pokušao je Radnik da izvrši pritisak u poslednjih nekoliko minuta, ali su se domaći odbranili i plasirali u finale Kupa Srbije.

Crvena zvezda – Radnik 2:1

Strelci: Milunović 2. minut, Falčineli 33. minut za Crvenu zvezdu, Makarić 51. minut za Radnik

Stadion: Rajko Mitić. Bez gledalaca. Sudija: Miloš Đorđić

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (Gobeljić) – Sanogo – Kanga, Ivanić, Ben (Srnić), Katai (Nikolić)- Falčineli (od 74. Pavkov)

Radnik: Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović – Oreščanin (od 64. Danoski), Biber – Stamenković, Subotić, Spasić (od 64. Bainović) – Makarić.

Kraj

Zvezda je u finalu Kupa Srbije.

90′ Nova prečka za Radnik

Ponovo su pogodili prečku, ovoga puta Zvezdin bivši omladinac Uroš Milovanović. Zakačio je Borjan loptu posle njegovog šuta, a onda se isprečila i prečka.

84′ Radnik pogađa prečku

Fantastično je Tanoski primio loptu na desetak metara od gola i maestralno šutirao, ali nije imao sreće jer je lopta pogodila prečku.

79′ Radnik preti sa distance, Zvezda došla do kaznenog prostora

Imali su gosti jedan solidan pokušaj sa distance, ali je lopta otišla preko gola. Crvena zvezda je zapretila preko Uvanića, koji je uspeo da uđe u kazneni prostor, ali lopta Ivanića nije došla do saigrača i prilika je propala.

70′ Kakav promašaj Radnika

Sjajno su gosti iz Surdulice izveli kontranapad, Lopta je dođla na levu stranu, Danoski sjajno pronalazi na drugoj stativi saigrača, koji šutira, ali lopta od zemlje odskače preko gola i velika prilika je propala.

67′ Dobar pokušaj Nikolića

Posle gužve u kaznenom prostoru, Radnik izbacuje loptu na koju naleće Nikolić, ali njegov projektil ide za malo pored gola.

61′ Velika prilika za Crvenu zvezdu

Bili su blizu crveno-beli trećeg gola. Posle ubačene lopte u kazneni prostor, dva udarca je skinuo Ranđelovič koji je izašao skoro do linije šesnaesterca. Odbila se lopta do Milunovića, njegov udarac je izbačen sa gol linije, da bi na odbijenu loptu natrčao Sanogo i makazicama šutirao preko gola.

55′ Trostruka izmena Stankovića

Srnić, Nikolič i Gobeljić  su na terenu umesto Rodića, Katai i Bena.

51′ Goool za Radnik

Sjajno je Oreščanin izbacio Rodića i uspeo da proturi loptu do Makarića koji se ispružio i vrhom kopačke sa peterca ubacio loptu u gol. Radnik se vratio u utakmicu.

47′ Inicijativa Zvezde, Radnik pokušao iz kontre

Krenuli su domaći sa željom da na startu drugog fela reše pitanje pobednika. To je otvorilo solidnu kontru Radniku, lopta je došla do Makarića, ali je napadač držao predugo.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Nije bilo izmena ni u jednoj ekipi.

Foto: Starsport/www.crvenazvezdafk.com

Kraj prvog poluvremena

Crvena zveda je lako došla do velike prednosti i mirno čeka nastavak utakmice. Prvi gol je pao posle sporne situacije, ali su domaći bez problema tu prednost uvećali. Radnik osim pokušaja Makarića koji je sjajno zaustavio Borjaan, nije ugrozio gol crveno-belih

45′  Tri minuta nadoknade

Biće nadoknađena tri minuta zbog prekida na početku utakmice. Sanogo je dobio žuti karton u periodu u kojem je pao tempo meča.

39′ Radnik ima inicijativu

Pokušavaju gosti da se vrate u meč, preuzeli su inicijativu, ali ne uspevaju da stvore ozbiljniju priliku.

33′ Falčineli duplirao prednost

Sjajno je Kanga ubacio loptu sa leve strane koja je prozujala kroz peterac, a Falčineli je zakucao u mrežu.

31′ Majstorija Kataia i sjajna odbrana Ranđelovića

Aleksandar Katai je sjajnim driblingom došao u odličnu priliku, ali je njegov udarac odbranio golman Radnika.

29′ Gajić iz dobre pozicije preko gola

Odlično je prošao Rodić po levoj strani i sjajno ubacio na drug stativu gde sa oko 7-8 metara Gajić hvata volej, ali lopta ide preko gola.

24′ Odličan pokušaj Radnika

Imali su gosti polukontru, lopta je došla do ivice šesnaesterca, kada je sevnuo projektil Milana Makarića ka golu Zvezde. Ipak, Borjan je sjajno reagovao, i paradom sprečio čist gol.

21′ Prekid uticao na tempo utakmice

Rastrzana igra, posle nastavka, domaći imaju inicijativu. U međuvremenu, traju rasprave da li je gol Crvene zvezde regularan ili ne, i da li je Sanogo koji je bio u ofsajdu dirao loptu.

 

17′ Nastavljena utakmica

Posle nekoliko minuta pauze, meč je nastavljen u rastrzanom ritmu.

12′ Prekid utakmice zbog transparenta

Glavni sudija prekinuo meč, traži uklanjanje transparenta sa severne tribine stadiona na kojem je napisan poruka organizatorima Superlige

4′ Velika šansa za Falčinelija

Odlična prilika za italijanskog centarfora, ali je šutirao pravo u golmana Ranđelovića

2′ Gol! Zvezda vodi

Milunović je doneo prednost već na samom startu utakmice.

1′ Počela je utakmica

16.44 Zvezdini navijači rekli šta misle o Superligi

Navijači Zvezde okačili su transparent podno severne tribine i objasnili šta misle o Superligi. Publika ni na ovoj utakmici nije dozvoljena zbog pandemije.

Navijači Zvezde o Superligi
Foto: FK Crvena zvezda

16.30 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, kojim nastavljamo ovaj sportski dan. Crvena zvezda dočekuje Radnik u borbi za finale Kupa, a u drugom polufinalu od 19.05 igraju Vojvodina i Partizan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare