Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Počelo je šesto kolo Premijer lige.

Fudbaleri Mančester sitija slavili su na svom terenu protiv Notingem Foresta sa 2:0 u šestom kolu Premijer lige.

Pročitajte još

Aktuelnog šampiona je u prednost doveo Fil Foden golom na asistenciju Kajla Vokera već u sedmom minutu, a Erling Holan je duplirao prednost „građana“ sedam minuta kasnije. Tada se u ulozi asistenta našao novajlija Mateuš Nunješ. Siti se u nastavku prvog poluvremena nije previše zaletao ka golu protivnika, dok Notingem nije uspevao da stvori nijednu ozbiljniju priliku, te se na odmor otišlo sa dva gola prednosti za domaće.

Situaciju za Siti zakomplikovao je crveni karton Rodrija u 46. minutu. Španac je uhvatio protivničkog igrača rukama u predelu vrata i oborio ga je na zemlju, a glavni sudija Entoni Tejlor nije imao drugog izbora nego da pokaže direktan crveni karton, zbog kog Španca očekuje suspenzija.

Nastavak utakmice protekao je u inicijativi Notingema, ali gosti nisu mogli ni da uvedu utakmicu u rezultatski neizvesnu završnicu, te je ostao rezultat koji je bio aktuelan od 14. minuta.

Mančester siti i dalje drži stoprocentan učinak i jedini je u ligi kome je to pošlo za rukom, dok je Notingem Forest 10. na tabeli sa sedam bodova. Naredno kolo, „građani“ će igrati protiv Vulverhemptona, a potom sledi veliki derbi protiv Arsenala.

U isto vreme, Kristal Palas je kod kuće remizirao bez golova protiv Fulama, a još jedan remi viđen je i u Lutonu, gde je istoimeni tim dočekao Vulverhempton (1:1).

PREMIJER LIGA, 6. kolo

Subota

Kristal palas – Fulam 0:0

Luton – Vulvs 1:1 (0:0)

(Moris 65. penal – Neto 50, ck. Belegard 39)

Mančester siti – Notingem Forest 2:0 (2:0)

(Foden 7, Haland 14, ck. Rodri 46)

18.30 Brentford – Everton

21.00 Barnli – Mančester junajted

Nedelja

15.00 Arsenal – Totenhem

15.00 Brajton – Bornmut

15.00 Čelsi – Aston Vila

15.00 Liverpul – Vest Hem

17.30 Šefild junajted – Njukasl

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar