Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Fudbal u Premijer ligi se nastavlja 17. juna, ali uz dodatne mere opreza. Policija je odlučila da se šest utakmica, koje smatraju mečevima visokog rizika za okupljanje navijača, odigraju na neutralnim terenima.

Zahtev policije, koja je dobila specijalnu dozvolu organa takmičenja da bude ta koja će doneti odluku o odigravanju mečeva na neutralnim terenima, je da među mečevima koji će se igrati na neutralnom terenu bude i gradski derbi Everton – Liverpul.

PROČITAJTE JOŠ:

Pretpostavka je da će među mečevima koji će se igrati na neutralnim terenima biti: Mančester siti – Liverpul, Mančester siti – Njukasl, Njukasl – Liverpul, Mančester junajted – Šefild junajted i utakmica na kojoj bi Liverpul mogao da osigura osvajanje titule, prve posle 30 godina čekanja.

„Crveni“ su i teoretski svega dve pobede daleko od slavlja.

„Naši pregovori sa Premijer ligom kroz sav ovaj proces bili su pozitivni, sa zajedničkim fokusom na zaštitu javnog zdravlja. Postigli smo konsenzus koji balansira potrebe fudbala i minimizira zahtev za policijskim snagama. Većina od preostala 92 meča biće igrana kod kuće i na strani prema rasporedu, sa jednim manjim brojem mečeva koji će se igrati na neutralnim terenima“, rekao je zamenik šefa policije u londonu, Mark Roberts.

Najavljeno je da će sve preostale utakmice biti prenošene, a trećina će biti besplatna za gledanje. Prvi meč je 17. juna između Mančester sitija i Arsenala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar