Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Fudbaleri Mančester junajteda i Lestera pobedama su nastavili trku za pozicije u Premijer ligi koje vode u Ligu šampiona. Junajted je kod kuće pobedio Bornmut sa 5:2, dok je Lester slavio protiv Kristal Palasa sa 3:0.

Junajted je nastavio seriju bez poraza, bio je ovo 16. meč na kojem je Solskjerov tim neporažen i treća uzastopna prvenstvena pobeda.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da je Junajted prvi put posle decembra 2011. u jednom meču Premijer lige postigao pet golova, a koliko je bilo prilika i opasnih situacija, moglo je da bude i znatno ubedljivije.

Doduše, odbrana domaćina je ispoljila znatnu nesigurnost, posebno se to odnosilo na golmana Davida de Heu i Harija Megvajera koji su bili krivci za vođstvo gostiju u 15. minutu.

Stanislas je proturio loptu kroz noge Megvajera, a onda De Hea nije dobro pokrio prvu stativu i primio je gol iz „mrtvog ugla“.

To je probudilo domaći tim koji je izjednačio lepim golom Mejsona Grinvuda u 29. minutu, da bi u 35. posle penala pogodio i Markus Rašford.

Njemu je to bio 20. gol u sezoni u svim takmičenjima, što je u drugom minutu nadoknade prvog dela pošlo za rukom i Antoniju Marsijalu. Sjajno je naciljao iskosa sa leve strane, pogodio je leve rašlje i na odmor se otišlo sa prednošću domaćina od 3:1.

Samo što je krenuo drugi deo, Erik Baji je igrao rukom na liniji kaznenog prostora posle povratne lopte Matića, VAR je presudio da je to penal za goste, a Džošua King je bio precizan, 3:2.

Do kraja, novi prelep gol Mejsona Grinvuda, ovog puta je na asistenciju Nemanje Matića, šutirao je u 54. minutu snažno sa 14 metara i zatresao mrežu.

Sve je bilo završeno u 59. minutu kada je Bruno Fernandeš iz slobodnog udarca sa 17 metara poslao loptu u mrežu.

Do kraja meča, golman gostiju Aron Ramsdejl je sa nekoliko sjajnih intervencija sprečio katastrofu tima koji će imati grdne muke da sačuva status u eliti.

Foto: EPA-EFE/Michael Regan

Na „King pauer“ stadionu Lester je prekinuo niz slabijih rezultata pošto je bio bolji od Kristal Palasa (2:0).

U timu iz Londona, reprezentativac Luka Milivojević odigrao je svih 90 minuta, a domaćin je sav posao završio u drugom poluvremenu.

Prvo je Ihenačo u 49. minutu uspeo da zatrese mrežu Kristal Palasa, da bi sve dileme oko pobednika otklonio Džejmi Vardi u 77. minutu, da bi isti igrač u četvrtom minutu nadoknade postigao i drugi gol na meču za konačnih 3:0.

PREMIJER LIGA, 33. KOLO

Subota:

Norič – Brajton 0:1 (0:1)

(Trosar 25)

Lester – Kristal Palas 3:0 (0:0)

(Ihenačo 49, Vardi 77, 90+4)

Mančester junajted – Bornmut 5:2 (3:1)

(Grinvud 29, 54, Rašford 35p, Marsijal 45+2, Fernandeš 59 – Stanislas 15, King 50p)

Vulverhempton – Arsenal 18.30

Čelsi – Votford 21.00

Nedelja:

Barnli – Šefild junajted 13.00

Njukasl – Vest Hem 15.15

Liverpul – Aston Vila 17.30

Sautempton – Mančester siti 20.00

Ponedeljak:

Totenhem – Everton 21.00

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar