Foto: EPA-EFE/Oli Scarff

Jirgen Klop, menadžer fudbalera Liverpula, uoči utakmice sa Čelsijem u okviru 37. kola Premijer lige pričao je i o predstojećem prelaznom roku.

Liverpul je posle 30 godina uspeo da osvoji titulu šampiona Engleske i sada je na stručnom štabu zadatak da angažuje nekoliko pojačanja.

PROČITAJTE JOŠ:

To neće biti nimalo jednostavno, klub je propustio priliku da angažuje Timu Vernera iz Lajpciga, ali Klop je poručio da je zadovoljan igračima koji su mu na raspolaganju.

„Jako sam zadovoljan svojim igračima, sto odsto. Bio sam i prošle godine kada su tražili da potpišem ugovor i sa ovim, i sa onim… Imamo svoje razloge zašto to ne radimo, ne radi se o tome da nismo želeli. Pokušavamo da stalno donosimo prave odluke, onda je došao koronavirus i promenio situaciju na gore – za sav biznis u svetu, ne samo fudbalski. Ne radi se o tome da mislimo da je nemoguće da napredujemo, čak i na bazi transfera. Radimo što je moguće i što smo u stanju da učinimo. Ako drugi budu ulagali, možda to znači da znaju više o budućnosti, ja ne znam“, rekao je Klop.

On se osvrnuo i na susret sa Čelsijem koji za „crvene“ nema nikakav rezultatski značaj, ali je jako važan za „plavce“ koji se bore za mesto koje vodi u Ligu šamapiona.

„Glavna razlika između nas i drugih timova je bila u stalnosti. Videli ste koliko je bila tesna ta utakmica koju smo dobili u Londonu protiv Čelsija (2:1). Sada su 30 bodova iza nas, ali na terenu se ne oseti taj jaaz od 30 bodova, kada se sudarimo sa njima. Oni takođe igraju dobar fudbal i mogli su da pobede. Ipak, moji momci su pružili jak, ludački otpor, dali su apsolutno sve u tom meču i tu je bila razlika. Ne znam može li Čelsi tako nešto da kupi na transfer tržištu“, nasmejao se nemački stručnjak.

On kaže da klub ima svoju metodologiju, oni se ne rukovode kopiranjem drugih. Neće odustati od principa koji ih je posle tri decenije doveo do titule. Jirgen Klop kaže da će svakako nastojati da sačuvaju visoke pozicije.

„Morali da nastavimo da gradimo na ovom temelju, za to je bilo potrebno dosta vremena. Ne radi se o trošenju novca, već da imate pravi tim za sledeću sezonu, uvek baziran na situaciji u kojoj ste. Ne možemo da kupujemo samo zato što drugi kupuju, jer svi drugi to žele. Možemo da kupujemo ako imamo novca, ako ima za tim potrebe. Onda ćemo biti u igri. Ako jedna od tih stvari nije prisutna, onda nema kupovine. Idemo dalje i ovo nećemo koristiti kao izgovor“, poručio je strateg „redsa“.

Klop je u razgovorima sa novinarima pitao i šta bi mu oni preporučili.

„Zamislite prošlu godinu kada smo imali 97 bodova, svi vi – šta biste mi preporučili? Kog je trebalo da dovedemo da bismo nadoknadili taj bod zaostatka za Sitijem? Znam da bi bilo mnogo preporuka za nas, sigurno. Ali nismo kupili nikog i videli ste šta se dogodilo. Sledeće godine čeka nas mnogo testova, sto odsto, kao što ih je bili ove i prošle godine. Moramo da se osiguramo da smo spremni za to. Neke stvari se mogu rešiti u prelaznom roku, ali ne i mnoge od njih“, zaključio je Klop.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar