Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Fudbaleri Slovenije pobedili su Portugal 2:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u utorak uveče u Ljubljani.

Navijači na stadionu Stožice gledali su spektakl u kom je njihova ekipa uspela da sruši favorizovani tim predvođen Kristijanom Ronaldom i Žoaom Feliksom, a igrali su i Vitinja, Kanselo i Pepe između ostalih.

PROČITAJTE JOŠ:

Rival Srbije u grupi na dolazećem Evropskom prvenstvu odigrao je bez previše respekta prema imenu Portugala i golovima u drugom poluvremenu iznenadio je goste u Ljubljani.

Uvertira za meč bila je nemila scena gde je jedan muškarac kod hotela nasrnuo na Kristijana Ronalda i obezbeđenje ga je udaljilo, dok je na samoj utakmici Benjamin Šeško režirao pobedu.

On je u 72. minutu asistirao Adamu Gnezda Čerinu za gol i 1:0. Prava timska igra, kontra kao iz igrice, tako može da se opiše taj pogodak.

Upravo je strelac gola začeo kontru presečenom loptom i efektnom petom za Žana Karničnika, koji je loptu poslao napred za Žana Čelara, ovaj je sa desne strane prosledio do Šeška koji je samo sačekao da se Gnezda Čerin priključi i realizuje zicer.

Petar Stojanović je potom namestio pogodak Timiju Maks Elšniku u 80. minutu. Upravo je Elšnik bio jedan od boljih pojedinaca u svom timu i hladnokrvno je driblao udesno kada je dobio loptu u sredini u kaznenom prostoru.

Kanselo je ostao posle driblinga da gleda samo kako je uspeo da dopusti Slovencu da precizno pošalje mrežu iza golmana Dioga Košte drugi put na utakmici.

Slovenija je u dobrom naletu pred Evro pošto u poslednje četiri utakmice ima tri pobede i remi, a taj nerešen rezultat bio je protiv Malte pre pet dana (2:2).

U Nemačkoj će Slovenci igrati protiv ekipe Srbije, Danske i Engleske u grupi C, a prvi meč će Srbija igrati u Gelzenkirhenu protiv Engleske 16. juna. Četiri dana kasnije sledi utakmica sa Slovenijom u Minhenu, a onda 24. juna sa Danskom, takođe u Minhenu.

BONUS VIDEO: Najsmešnije greške golmana u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare