Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener mlađih kategorija Radnika iz Surdulice priveden je prethodnog vikenda zbog sumnje da je nagovarao 13-godišnjeg fudbalera na seks.

Navodno, on je dečaku koji trenira u mlađim kategorijama Radnika telefonom slao seksualne poruke nagovarajući ga na seks zbog čega se tereti za polno uznemiravanje.

PROČITAJTE JOŠ

Protiv trenera je podneta krivična prijava u redovnom postupku i nije mu određen pritvor.

Ovim povodom, za Nova.rs oglasio se Darko Gašić, sportski direktor FK Radnik.

„Klub je o slučaju obavestila policija koja je privela pomenutog trenera, a mi smo ga momentalno nakon tog saznanja suspendovali. Ukoliko se potvrdi da su optužbe tačne, za njega više neće biti mesta u Radniku. I porodici i policiji smo sve vreme na raspolaganju i verujemo da će nadležni organi u najkraćem roku utvrditi istinu i reagovati u skladu sa tim. Mi smo trenra primili u naš tim kao uglednog čoveka, odbornika Skupštine opštine Vladičin Han, posvećenog sportskog radnika i šokirani smo ovim optužbama. Najoštrije osuđujemo i pedofiliju i bilo koju vrstu nasilja i maltretiranja“, rekao je Gašić.

Skandal koji je uzdrmao Surdulicu za Nova.rs prokomentarisao je i Novica Tončev, nekadašnji predsednik Radnika, a sada narodni poslanik.

„Vraćam se iz Stare Pazove i vest sam saznao iz medija. Zaista sam zatečen. Nisam upoznat sa detaljima, ali osuđujem svaki oblik pedofilije. Po povratku u Surdulicu ću se čuti sa roditeljima dečaka, a siguran sam da će nadležni organi obaviti svoj posao i utvrditi istinu“, izjavio je Tončev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare