Foto: VINCENT MIGNOTT

Legendarni francuski fudbaler i nekadašnji igrač Arsenala Emanuel Peti nije zadovoljan onim što je do sada uradio Geret Sautgejt.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Iako je Sautgejt statistički jedan od najuspešnijih engleskih selektora, koji je tim vodio na 99 utakmica i do 63 pobede (17 poraza), Petija to ne impresionira.

PROČITAJTE JOŠ:

Engleska nije ostavila dobar utisak na turniru do sada, iako je prošla u četvrtfinale turnira na lakšoj strani žreba.

Sautgejt je prvi selektor koji je vodio „tri lava“ do jednog velikog finala, kada je 2021. poražen u finalu Evra, a bio je i u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji za proteklih osam godina.

„Podseća me ponekad na Didijea Dešama kvalitetom koji ima na terenu i klupi, ogromna grupa kvalitetnih igrača. Frustrirani smo jer ne može da dostigne vrhunac sa njima i načini da igraju lep i romantičan fudbal. Tako da, da, frustrirajuće je gledati ovo, a mora da je frustrirajuće i igrati kao fudbaler jer nije osvojio nijednu medalju sa Engleskom“, rekao je Peti za TalkSport.

„Bio je selektor u proteklih osam godina i jeste stigao do polufinala 2018, imao je neke dobre turnire, ali što se mene tiče – podbacio je. Jednostavno. Toliko dugo je selektor, sa tim kvalitetom, trebalo je da osvoji bar jednu titulu“, kaže Peti.

Peti je bio šampion sveta na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine, a njegov nacionalni tim je prethodnih godina bio jedan od najboljih u svetu fudbala i igrao je finala na dva prethodna Svetska prvenstva u Rusiji i Kataru, uz titulu od pre šest godina.

Sautgejt će sa ekipom u subotu uveče probati da prođe selekciju Švajcarske u jednoj od ključnih utakmica na Evru, a do sada se njegova ekipa sastajala sa Srbijom, Danskom i Slovenijom u grupi.

Prošla je sa prvog mesta zbog minimalne pobede nad Srbijom, ali je u osmini finala bila na rubu poraza od Slovačke. Džud Belingem je dao gol u petom minutu nadoknade za 1:1‚ posle čega je Hari Kejn u prvom minutu produžetka bio precizan za 2:1 i prolaz među osam najboljih.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Atmosfera u gradu pred meč Španije i Gruzije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar