Foto:Jean Catuffe/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nemački Bild objavio je kao udarnu vest da će jedan od najboljih fudbalera sveta Kilijan Mbape postati igrač Real Madrida.

Ugledni nemački list je objavio da je dogovor između Reala i Mbapae postignut i da će biti saopšten nakon dvomeča u Ligi šampiona između Real Madrida i PSŽ-a, i da će Francuz od leta postati igrač šampiona Španije.

PROČITAJTE JOŠ

Mbape dolazi kao slobodan igrač, ali će njegova bruto plata iznositi basnoslovnih 50 miliona evra po sezoni, što zmači da će Francuz zarađivati 25 miliona.

Tako se transfer saga koja traje poslednjih nekoliko prelaznih rokova po svemu sudeći završila.

PSŽ je želeo da zadrži Mbapea, ali reprezentativac Francuske nije želeo da produži ugovor iako je prema brojnim informacijama imao mngo bolju ponudu, pa će Parižani ostati i bez igrača i bez obeštećenja.

Platili su ga Monaku 180.000.000 evra, a ugovor mu je iznosio 25.000.000 evra godišnje neto što znači da su za pet godina na njegovu platu izdvojili oko 250.000.000 evra.

Letos su mogli da naplate prodaju Mbapea ali su tvrdoglavo odbijali nadajući se da će se on predomisliti i da će ipak pristati na novi ugovor. Ponudiloi su mu sjajnih 45.000.000 evra neto po sezoni do leta 2024. godine ali je on i to odbio.

BONUS VIDEO Borjanove bravure na golu Kanade, vodi tim na Svesko prvenstvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar