Foto: EPA/JOHN COWPLAND

Srbija čeka novog selektora, sa kojim će u kvalifikacije za Mundijal u Kataru 2022. godine, a po svemu sudeći trenutno je Dragan Stojković Piksi najbliži užarenoj klupi.

PROČITAJTE JOŠ

Ljubiša Tumbaković je i zvanično smenjen, a iz Fudbalskog saveza Srbije najavljeno je da će selektor biti poznat do kraja godine.

Delikatan zadatak poveren je Marku Panteliću, zameniku predsednika FSS, i legendarni Piksi iskočio je u prvi plan poslednjih dana.

Peta Zvezdina zvezda još ranije se dovodila u vezu sa klupom „orlova“, a kako je nedavno viđena u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, to je bio jasan znak ka odgovoru na pitanje ko bi mogao da nasledi Tumbakovića.

Pre nego što je Piksi izbio u prvi plan, figuriralo je nekoliko imena – Slaviša Jokanović, Vladan Milojević, Veljko Paunović, pa čak i Savo Milošvić.

I, čitaoci Nova.rs rekli su šta misle o tome ko bi trebalo da vodi reprezentaciju. Najviše vaših glasova, u anketi na Instagram profilu Nova.rs sporta, dobio je trener Redinga, samo što je Paunović od sve četvorice i najmanje realna opcija.

Čak 77% odsto vas smatra da trener koji je osvojio U20 Svetsko prvenstvo 2015. na Novom Zelandu treba da predvodi „orlove“. Odmah iza njega se nalazi Jokanović i trener Al Garafe do skoro je bio među glavnim kandidatima za nezahvalnu funkciju.

Kao odlično rešenje video ga je i proslavljeni stručnjak Dragoslav Stepanović.

 

Daleko manje poverenja zadobili su bivši treneri Crvene zvezde i Partizana. Vladan Milojević je po odlasku sa Marakane preuzeo Al Ahli, koji i dalje vodi, a navodno je važio za glavnog pika u FSS.

Za razliku od njega, Savo Milošević je bez posla otkako je napustio Humsku i opcija na mestu selektora koja se najmanje sviđa čitaocima Nova.rs.

Kao Tumbakovićevog naslednika predlagali ste i Slavoljuba Muslina i Nenada Lalatovića u najvećoj meri, odnosno upravo Stojkovića i Nemanju Vidića u nešto manjoj meri.

Do kraja godine nije ostalo još mnogo, da li će Piksi ili neko drugi predvoditi Srbiju ka Kataru, već od marta 2021. čeka ga ogroman posao i vrlo malo vremena da spremi reprezentaciju za nove izazove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar