Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su drugi put u tri nedelje nokautirali Gent u Ligi Evrope (2:0), čime su došli nadomak toga da prezime u Ligi Evrope. Crveno-beli, desetkovani povredama, bez čak petorice prvotimaca, zahvaljujući golovima Petrovića i Milunovića imaju devet bodova, dok su Belgijanci ostali zakucani za dno tabele bez bodova.

MILAN BORJAN – 6,5

Nije imao previše posla u Belgiji, ali je sve vreme bio koncentrisan. Pratio je igru, odlično se pozicionirao i ulazio u udarce Gentovim ofanzivcima.

PROČITAJTE JOŠ

MILAN GAJIĆ – 6,5

Nije komplikovao Zvezdin desni bek koji je odigrao još jedan dobar meč. Maestralno zatvorio Mohamadija na svojoj desnoj, a njegovoj levoj strani, zalepio se uz njega ko „krpelj“, nije mu dao da diše.

RADOVAN PANKOV – 6,5

Odličan u štoperskom tandemu sa Milunovićem. Dominantan u većini duela, nije se štedeo. „Pohapsio“ je Bezusa i ostale ofanzivce Genta.

NEMANJA MILUNOVIĆ – 7

Sačuvao Zvezdinu mrežu, a zatresao Gentovu. Vrhunska partija nekadašnjeg reprezentativca Srbije, koji bi ukoliko ovako nastavi mogao ponovo da izbori poziv u nacionalni tim. Plenio je sigurnošću i po običaju komandovao odbranom srpskog šampiona.

MILOŠ DEGENEK – 6,5

Maestralno napravio blok kod gola Nemanje Milunovića za 2:0 posle kornera Bena. Odličan defanzivno, zatvorio gotovo sve prilaze ka Borjanovom golu. Koristio svaku priliku da krene napred i da prenese težište igre na polovinu rivala.

NJEGOŠ PETROVIĆ – 7 (DO 72. MINUTA)

Foto: Starsport

Iskoristio je u potpunosti priliku u odsustvu Kataija i Kange da pokaže treneru Stankoviću da i te kako može i mora da računa na njega. Nagovestio pobedu Zvezde „projektilom“ već u 53. sekundi okršaja u Belgiji.

Miran na lopti, koju nikako nije slao unazad, već ispoštovao zahteve trenera da svaki pas ide unapred.

ALEKSA VUKANOVIĆ 6,5 (DO 87. MINUTA)

Zbog silnih povreda dobio je priliku da startuje i nije razočarao. Borio se, trčao, nije za njega bilo izgubljene lopte, ali je neopreznost iz 31. minuta kada je s dve ruke u kaznenom prostoru povukao Bezusa mogla skupo da košta Zvezdu.

Srećom, nema VAR tehnologije, a i glavni sudija se nije oglasio, inače bi Gentu opravdano bio dosuđen penal.

MIRKO IVANIĆ – 6,5

Tih ko „švajcarski sat“. Reprezentativac Crne Gore odigrao je na iskustvo, odličan u tandemu sa Veljkom Nikolićem na sredini terena, s lakoćom je prekidao napade Genta.

VELJKO NIKOLIĆ – 6,5

Zvezdin 21-godišnji biser držao sredinu, s puno trčanja bez ulaska u komplikovane situacije. Pokazao da Dejan Stanković može da se osloni na njega i na teškim evropskim gostovanjima.

EL FARDU BEN – 6,5 (DO 72. MINUTA)

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Reprezentativac Komorskih ostrva standardno je odigrao dobar meč. Upisao je asistenciju kod drugog kola, koji je postigao Milunović, mestralno izvedenim prekidom s leve strane.

DIJEGO FALČINELI – 6,5 (DO 87. MINUTA)

Italijan možda nije postigao pogodak, ali je odigrao za ekipu. Neretko se vraćao na svoju polovinu da pomogne defanzivcima, što je u velikoj meri olakšalo posao Crvenoj zvezdi da sačuva mrežu protiv Genta u Belgiji.

REZERVE

Nedovoljno vremena proveli u igri da bi bili ocenjeni.

Srđan Spiridonović (od 72. minuta)

Strahinja Eraković (od 72. minuta)

Andrija Radulović (Od 87. minuta)

Ričmond Boaći (od 87. minuta)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar