Foto: Starsport

Trener fudbalera Čukaričkog Gordan Petrić kaže da njegova ekipa ne treba da bude pod pritiskom za meč sa Crvenom zvezdom.

Zvezda je ta koja ima imperativ pobede da bi stigla Partizan na prvom mestu tabele Superlige, dok Čukarički, koji je na četvrtom mestu, može samo da dobije u tom meču sa jačim rivalom (subota, 16.00).

PROČITAJTE JOŠ:

Njegova ekipa je sa dve pobede startovala prolećni deo sezone u Superligi. Pobeđeni su Radnik i Železničar iz Pančeva.

„U početku je uvek neizvesno, posle priprema je pitanje kako će ekipa reagovati u prvim zvaničnim utakmicama. Odigrali smo dva meča, jedan na strani u Surdulici, malo ko je očekivao da ćemo tamo pobediti sa 3:0. Baš zbog te neizvesnosti koju sam pomenuo, i mi i Radnik smo promenili nekoliko stvari u ekipi. Stekli smo sigurnost, ali protiv Železničara smo bili previše nervozni u većem delu utakmice. Rival je pokazao da je prilično neugodan, ali smo uzeli šest bodova iz dva kola“, kazao je Petrić.

„Brđani“ u subotu gostuju na Marakani, a u Zvezdi su svesni koliko im je meč bitan, pa na sva usta zovu navijače da dođu i poguraju ekipu Vladana Milojevića.

„Meč protiv Crvene zvezde treba da bude rasterećenje za naše igrače, da pokažu šta mogu i da se pridržavaju dogovora koji ćemo imati. Što se tiče punog stadiona, imaju ovi momci već dosta iskustva, između ostalog i ove sezone u evropskim susretima. Ne može to da bude opravdanje, može samo da im bude motiv više. Od kako sam došao ovde, uvek im tražim da se rasterete, pa će tako biti i pred ovu utakmicu. Ne smeju da budu nervozni, ali moraju da preuzmu odgovornost. I ako pogreše, treba da nastave dalje, da poštuju dogovor koliko god je to moguće“, napomenuo je Petrić i onda se osvrnuo na takmičarski značaj meča sa prvakom Srbije.

„Biće zanimljiva utakmica za oba tima. Oni su u većem moranju od nas, možda i to bude naša šansa. U prva dva kola smo uzeli ono što smo očekivali i planirali, dobili smo mir. Ponavljam, želim da se igrači sada rasterete i da pokažu ono što mogu“.

Trener Čukaričkog je u prvi plan kod rivala, protiv kog je igrao i kao trener Partizana u nekim drugim okolnostima lani, stavio taktičke promene uzrokovane dolaskom Milojevića u decembru 2023.

„Gledao sam ih, naravno. Malo drugačije izgledaju od kako je ekipu preuzeo Vladan Milojević. On je trener koji zna da igra na rezultat, zna kako funkcioniše Crvena zvezda, zna dosta igrača iz naše lige. Treba da uradimo nekoliko domaćih zadataka da bismo se suprotstavili Zvezdi, ali oni su favoriti u svakom trenutku. Sve ćemo saznati na terenu“, kaže Petrić.

Gordanovom timu se nedavno pridružilo pojačanje u liku Milana Pavkova, nekadašnjeg špica Zvezde.

„Pavkov je došao pre nekoliko dana, trenirao je sa ekipom na pripremama u Dubaiju, ali je odigrao tek jednu ili dve prijateljske utakmice. Uverio sam se da je došao spreman, bez viška kilograma, nije se opustio. Kod Mela je drugačija situacija, potrebno mu je još dve-tri nedelje kako bi došao u top formu, pre svega što se tiče fizike. Videlo se još na pripremama i u meču protiv Železničara da je on napadač koji zna da igra. Takođe, i Guzmanu su potrebne neke dve, tri nedelje, ali se vidi da zna da čita igru, ostaje mu da nadoknadi ono što smo mi radili na pripremama. Sigurno da su to kvalitetni igrači, pa je sada ‘roster’ pomalo i preveliki. Trebalo bi da svi dobiju minutažu, ali pitanje je hoće li moći da bude tako“, naveo je Gordan Petrić.

BONUS VIDEO: Botev vs Pirin, promašaj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar