Gordan Petrić
Gordan Petrić; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Trener Partizana Gordan Petrić privukao je pažnju zanimljivom izjavom o svom defanzivcu Svetozaru Markoviću.

Marković je pre nekoliko dana rešio meč sa Kelnom u Ligi konferencija, kada je glavom pogodio za pobedu crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Već sada se klub iz Humske okreće obavezama u prvenstvu, gde u nedelju od 19.30 protiv Voždovca.

„Šta reći o narednoj utakmici, igrači su imali slobodno, mislim na ove što su igrali protiv Kelna, a ovi što nisu, odradili su malo jači trening. Sad čekamo popodnevni trening da vidimo kako će se osećati pa ćemo rešiti ko je spreman, a ko nije. Ali, siguran sam u jedno – da su sletanjem na aerodrom čvrsto nogama na zemlji. Sve je to lepo, ta pobeda, ali verujem da znaju šta ih čeka na ‘krovu’, specifičan teren, veštačka podloga na koju mi nismo navikli kao protivnička ekipa. Očekujem da ćemo biti u ritmu kao u prethodne dve utakmice, rekao sam već da je zamajac bila Vojvodina, eto nastavilo se protiv Kelna i nadam se samo da će igrači imati goriva do 13. novembra. Problematičan je raspored i za nas i za Zvezdu. Nadam se da će moji igrači izdržati sve napore“, rekao je Petrić na konferenciji u subotu.

Crno-beli su njegovim dolaskom značajno popravili rezultate, igrači deluju kao da imaju više samopouzdanja, a snašao se dobro i Svetozar Marković.

„Ako ste primetili, moja prva utakmica je bila sa potpuno istim sastavom kao što je imao gospodin Stolica. Ja nisam hteo tu ništa da menjam da bih jednostavno osetio igrače, da bih svima pružio šansu koju su imali kod prethodnog trenera. Sveta je dečko koji nesporno talentovan, koji ima dosta godina ispred sebe. Postigao je par golova, možda mu je malo kockasta glava pa ta lopta ide malo drugačije, ali šalim se… Sveta odradi posao onoliko koliko treba da odradi, a šta je bilo u prethodnom periodu nisam toliko ispratio. Kažem, od prve utakmcie su igrali igrači koji su igrali i kod gospodina Stolice. Tako da, nemam šta posebno da kažem Sveti, samo da mu kažem da samo tako nastavi, ali ne samo on, nego i svi igrači. I opet ponavljam, da sebično čuvaju ovu atmosferu koju imaju jer ih to održava. Prva utakmica kad se desi da se loše igra, da se izgubi, opet će doći do male nervoze, ali oni moraju da prevaziđu te stvari jer se bave ovim poslom kojim se bave i nije uopšte lagan posao“, kazao je Petrić.

Partizan pred meč sa Voždovcem ima 24 boda i peti je na tabeli Superlige. Zaostaje pet bodova za večitim rivalom, Crvenom zvezdom, koja je lider tabele.

BONUS VIDEO: Da li je ovo gol godine? Kakva majstorija slovenačkog fudbalera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar