Aleksandar Pešič, srpski fudbaler, koji trenutno nastupa u Makabiju iz Tel Aviva, govorio je o teškoj situaciji u Izraelu i napadima islamske organizacije Hamas za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Situacija se nakon razgovora drastično pogoršala, jer su u utorak krenuli žestoki napadi na Tel Aviv kada je Hamas krenuo sa bombardovanjem prestonice.

Izrael je odgovorio sa svojim PVO sistemima i trenutno se iznad neba prestonice Izraela vodi žestoka bitka dve sukobljene strane.

U trenucima napada na glavni grad, komentarišući situaciju u pojasu Gaze i granatiranje, Pešić je najavio da bi ukoliko se stanje pogorša, mogao da se vrati kući.

„Ne ulazim u njihove stvari, ali znam, prvom prilikom, ako budem nešto osetio, da sam nesiguran ili da osetim neki problem, niko me neće sprečiti da sednem na prvi avion i odem kući. Ne zanima me ni ugovor. Poslao sam moje pre 10 dana kući, jer se sezona završava za 20 dana. Malo mi je lakše jer nisu tu, jer nikad ne znaš šta može da se desi. Ovako sam sam, pa mi je lakše. Ovde je stvarno inače lepo, ali stvarno mi nije jasno, sedam meseci živiš zatvoreno, korona je, i odjednom kad se sve otvorilo, stvaraju se neki drugi problemi“, kaže Pešić za Nova.rs.

Prema snimcima koji stižu iz Izralela, situacija se drastično pogoršala, a rođeni Nišlija se dotakao i fudbalskih tema.

Pešić ima egzotičnu karijeru posle Crvene zvezde, igrao je za Al Itihad i Seul pre dolaska u Makabi Tel Aviv, najveći izraelski klub.

Prethodnog vikenda, imao je priliku da igra spektakularni derbi na Blumfild stadionu u Tel Avivu, na kom je dao gol za 2:0 u 17. minutu.

Priredio je navijačima nezapamćenu radost, stadion je „proključao“ delimično i zbog činjenice da su svi bili željni da prisustvuju ovome posle godinu i po dana pauze.

Bilo je već utakmica sa manjim kapacitetom, polako su se vraćali svi na pravu, a ne „novu normalnost“, a tim iz Haife je ipak uspeo da dođe do 2:2.

Neutralni ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u ovoj utakmici, koja je mnogima delovala kao „paralelni univerzum“ zbog navike da se gledaju opustošene tribine, pri čemu se čuje svaki tupi udarac šuta lopte.

Ipak, sada se nešto drugo čuje u Izraelu zbog tenzija u pojasu Gaze. Pešić je bezbedan u Tel Avivu, ali doza nesigurnosti uvek postoji, a samo pre dva dana je igrao pred punim tribinama.

„Navikli smo toliko da je došlo dotle da prazne tribine postanu realnost, nešto normalno. Bilo je i po 5-6.000 navijača, pa ti to bude ‘vau’. Sada, prva i najvažnija utakmica pred punim tribinama, pun je stadion, lepo je, ali čudno, godinu i jače se igra bez publike. Malo je stvarno bilo čudno, iskreno da ti kažem, a lepo.“

Makabi Haifa je na prvom mestu sa 72 boda, Makabi Tel Aviv ima 68, malo je vremena ostalo za preokret u napetom šampionatu.

„Kiksnuli smo u nekim mečevima glupo, imali smo i neke probleme sa žutim kartonima, na kraju se to obilo o glavu, ali kada bi svi znali šta će u fudbalu da se dešava… Ali dobro, borićemo se do kraja, uvek može da se kiksne, ima dobrih ekipa, nadamo se, igramo sada polufinale Kupa sa njima, trebalo je u sredu, pomereno je za četvrtak, dok se ne vidi šta će sve sa ovim biti. Opet, ako je sve normalno, što se odlaže utakmica? Eto, videćemo“, kaže Pešić.

Kakva je situacija kada je u pitanju kalendar takmičenja, ugovor ističe na leto?

Imamo još tri kola do kraja, Kup ako pobedimo, i imamo finale. Imam opciju na još godinu dana, ali je trebalo da odigram 70 odsto utakmica, ja to nisam ostvario, sada ćemo morati da sednemo ispočetka i da pregovaramo.“

Da li ste za opciju da ostanete ako se situacija u zemlji promeni?

„Vreme će pokazati.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)