„Srpski fudbaler može da doživi infarkt nasred terena“

Fudbal 08. jun. 202015:50 > 16:03
Podeli:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Slavko Perović, bivši fudbaler Crvene zvezda i Rada, sada Dinama iz Bukurešta, nalazi se u životnoj opasnosti ako nastavi da igra, tvrdi bivši lekar rumunskog kluba.

Lekar Adrijan Motoača, koji više ne radi u Dinamu, plaši se da bi srpski fudbaler mogao da strada ako ostane pri odluci da nastavi da igra jer on tvrdi da Perović ima srčanu manu.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećanja radi, Perović je u februaru mesecu kolabirao na terenu tokom derbi meča sa Steauom. Otuda rumunski lekar tvrdi da Slavko nikako ne bi smeo da se pojavi na terenu.

„Perović ima stari problem sa srcem koji mu je ustanovljen još dok je igrao u Srbiji i Turskoj. EKG je pokazao izvesne anomalije u radu srca, a za sportiste postoje dva različita biotipa. Njegov je sličan onom koji imaju fudbaleri iz Afrike. To su drugačiji otkucaji od Evropljana i oni se javljaju sa izvesnim odstupanjima“, izjavio je Motoača za rumunski portal GSP.ro.

Dinamo iz Bukurešta je imao slučaj da im fudbaler umre na terenu. U pitanju je bio Kamerunac Patrik Ekenga, koji je tokom meča imao infarkt, preminuo je u 26. godini. Otuda Motoača upozorava.

„Kada je Perović otpušten iz bolnice dobio je terapiju i vreme da se ustanovi da li su anomalije nestale. Tri meseca sam proveo s njim, bavio se njegovim problemom. Perovićev problem nije za šalu, mogao bi iznenada da doživi infarkt kao Ekeng. Umesto da prate njegovo stanje, u klubu ga teraju ga da trenira. To je pogrešno“, kaže Motoača, koji je klub napustio 2019. godine zbog sukoba sa čelnikom kluba Florinom Pruneom.

S druge strane, Perović, koji je prvi strelac kluba iako je veliki deo sezone propustio, kaže da nije upoznat sa time da ima problem sa srcem.

„Iz medija sam saznao da imam probleme sa srcem. Nije prvi put da čujem tako nešto. Za sada treniram normalno, videli ste svi da igram. Nemam nameru da prestanem, nastaviću da igram fudbal“, rekao je Perović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram