partizan
Filip Stevanović u duelu sa igračima Zemuna; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Zemun sa 2:1 u prijateljskoj utakmici na stadionu u Humskoj.

Meč je odigran u skladu sa svim zdravstvenim merama, pred praznim tribinama, u sklopu priprema za nastavak superligaške i prvoligaške sezone. Među najboljima su bile mlade nade, Filip Stevanović, Lazar Pavlović i Denis Stojković, a istakao se i mladi Nikola Štulić u nastavku,.

„Crno-beli“ su zabeležili minimalan trijumf i pokazali dva različita lica.

Fudbaleri Zemuna su presingom otvorili utakmicu, ali je defanzivna linija Partizana uspela da odbije napad i mirnim dodavanjima prenese težište igre na sredinu terena.

PROČITAJTE JOŠ

Dok je Denis Stojković pokušavao da pronađe prostor ispred defanzivaca protivnika, Lazar Pavlović i Bibras Natho su delili lopte na krila, gde su bili aktivni bekovi Rajko Brežančić i Nemanja Miletić.

Iz jedne od akcija po levom boku je postignut prvi gol – Umar Sadik je u 19. minutu, 120 sekundi pošto je imao prvi kontakt s loptom, uspeo da je spakuje u gol, šutem sa dva metra.

Prethodno je Stojković proigrao Pavlovića koji je prevario rivale, ušao u šesnaesterac i pogodio svog napadača u nogu.

Svega tri minuta kasnije Pavlović je postigao predivan pogodak, šutem sa oko dvadesetak metara, na asistenciju imenjaka Markovića, petom.

Savo Milošević je u poluvremenu prepustio pištaljku kolegi iz Zemuna Milanu Ristiću, čija ekipa je imala veliku šansu u 53. minutu preko Aleksandra Avrića, ali on nije uspeo da iskoristi istrčavanje golmana Nemanje Stevanovića i poslao je loptu preko praznog gola.

partizan partizan

Partizan je napadao preko Slobodana Uroševića na levom boku, s obzirom na to da je na drugoj strani prinudno zaigrao Milan Smiljanić. U tim trenucima se istakao golman Miloš Krunić, odbranio je dva topovska šuta Đorđa Ivanovića i Saše Zdjelara, a uspeo je da sačuva mrežu i posle pokušaja Bojana Matića glavom.

U 70. minutu je napadač Partizana oboren u kaznenom prostoru, ali Ristić nije želeo da dosudi penal za Partizan.

Svega pet minuta kasnije zatresla se mreža domaćih, Veljko Kuzmanović je iskoristio trenutak nepažnje defanzivaca Partizana i matirao Stevanovića. U 81. minutu se na terenu našao mladi Nikola Štulić, imao je priliku za prvenac svega nekoliko trenutaka kasnije, ali je bio neprecizan.

Talentovani napadač je i u samom finišu sa oko 20 metara uzdrmao prečku, pa je do kraja ostalo 2:1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar