Partizan vs Vojvodina Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Partizana poraženi su od Vojvodine 3:2 u meču 33. kola Superlige Srbije, odnosno trećem kolu plej-ofa elitnog takmičenja.

Crno-beli su propustili priliku da pobede i ostanu u trci sa Crvenom zvezdom, kojoj je posle poraza Partizana u Humskoj potreban bod sa TSC-om da bi i matematički obezbedila titulu.

PROČITAJTE JOŠ:

Štaviše, Novosađani su do samog kraja verovali u pobedu što je pokazao i udarac Njegoša Petrovića u 94. minutu, kojim je Vojvodina iz Humske odnela sva tri boda i nanela domaćinu peti uzastopni poraz u ligi i Kupu.

Inače sjajan meč je krunisan na najdramatičniji mogući način, pošto su i jedni i drugi imali mnogo šansi, gostima su poništena i dva gola, pogađali su i prečku, dok je i Aleksandar Jovanović, poslovično pouzdan golman Partizana, pokazao svoje znake slabosti i pogrešio je za gol Voše.

Sve to, uz nedovoljno preciznu i sigurnu realizaciju igrača Partizana u napadu bilo je recept za katastrofu.

Partizan vs Vojvodina Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Vojvodina je rano dala nagoveštaj da nije došla u Humsku da se brani, pa ni da izvuče samo bod. Znali su Novosađani da je Partizan u seriji od četiri poraza i da je, osim od Crvene zvezde, gubio i od TSC-a i Čukaričkog.

S druge strane, Albert Nađ se našao na klupi kao glavni trener i napravio nekoliko promena u timu, pa se u startnoj postavi nije našao Samed Baždar, pred golom je bio Siniša Saničanin, a u veznom redu Bibars Natho.

Već u šestom minutu je Aleksa Vukanović probao glavom posle centaršuta i Aleksandar Jovanović je u toj šansi bio siguran i spreman.

Samo četiri minuta kasnije Dejan Zukić je glavom sa sedam, osam metara otprilike bio u boljoj poziciji i praktično je promašio zicer.

Partizan vs Vojvodina Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Uprkos tome što je Vojvodina u tom periodu bila bolja u napadu, Partizan je prvi poveo. Igrao se 18. minut kada je prvi ozbiljan napad i dupli pas Natha i Gajasa Zahida bio dovoljan.

Zahid je probao da odigra u sredinu nekom od saigrača, na putu lopti se našla noga Đorđa Crnomarkovića i skrenula je u mrežu za 1:0.

Vošu to nije zaustavilo ni obeshrabrilo. Njeni igrači su nastavili da napadaju, ali je počeo sve opasnije to da radi i Partizan, pa je Saldanja u 27. minutu promašio posle kornera.

Aranđel Stojković je glavom zaustavio šut Kejleba Zada Serija u 32. minutu, Lazar Carević je u 37. odlično odbranio nedovoljno precizan udarac Saldanje sa 11,12 metara i odmah je na drugoj strani usledila kazna.

Partizan vs Vojvodina Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Seri je u 38. minutu dobio pas od Zukića, a centaršut sa desne strane je Jovanović neshvatljivo propustio kroz ruke, mada se činilo da može da dohvati loptu.

Seriju je lopta stigla na nogu i imao je lak zadatak sa nekoliko metara. Saldanja je u 40. minutu šutirao pored gola nakon što je Kalulu predriblao Carevića, a onda je u 43. minutu Vojvodina preokrenula.

Zukić je uzeo loptu i namestio se sa leve strane, odakle je iskosa sa desetak metara savršeno pogodio mrežu Jovanovića od stative za 2:1 na poluvremenu.

Saldanja je u prvim minutima nastavka bio u prilici kada ga je zaustavio Korać uklizavanjem u poslednjem trenutku.

Partizan vs Vojvodina Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ubrzo je Mateusa na terenu zamenio Nemanja Nikolić, a Goh je dobio šansu umesto Alekse Jankovića, dok su crno-beli tražili rupu u odbrani gostiju.

I našli su je Nikolić i Aranđel Stojković u 57. minutu kada je Nemanja odigrao iz prve za svog beka, a ovaj probušio mrežu gađajući bliži ugao za 2:2.

Samo minut kasnije Mateus Indio je na drugoj strani uneo u mrežu Partizana i loptu i Antića i golmana Jovanovića. Srđan Jovanović je dosudio da je faul i poništio je gol Vojvodine, prekinuvši preuranjeno slavlje Novosađana.

Aleksa Vukanović je u 67. minutu pogodio prečku sa 13, 14 metara, a Mihailo Ivanović je šutem naterao Jovanovića da odbrani, mada je naknadno sviran ofsajd.

Partizan vs Vojvodina Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Mihailo Ivanović je u 77. minutu pogodio mrežu Partizana iz kornera i taj pogodak je isprva bio nesporan, sve dok sudija nije otišao da gleda VAR snimak i video da je pre tog gola Ivanovićev saigrač napravio faul nad igračem Partizana.

Tako je još jedan pogodak poništen, a tenzija u finišu je porasla i kada je neko iz Vojvodine dobacio uvredljive opaske na račun Natha, zbog čega je Izraelca morao da smiruje i Nađ i njegov kolega sa klupe Vojvodine, Bandović.

Baždar je promašio solidnu šansu u 88. minutu, a u 94. minutu i to u poslednjim sekundama utakmice Njegoš Petrović je uradio ono nezamislivo.

Prihvatio je odbitak na nešto više od dvadesetak metara od gola Jovanovića, koga je preciznim udarcem uz stativu ostavio potpuno ukopanim na gol liniji. Vojvodina je povela sa 3:2, vremena više nije bilo, pa su Novosađani upisali prvu pobedu nad Partizanom od 2016.

Time su došli i do 54. boda, pa su peti na tabeli, dok je Partizan ostao drugi sa 70 bodova. Prvoplasirana Zvezda ima 81 bod.

Superliga Srbije, 33. kolo:

Radnički 1923 – Mladost 3:2 (1:2)

(Vidosavljević 45+2 p, 60, Šerbečić 76 – Veličković 22, Milošević 27 p)

Partizan – Vojvodina 2:3 (1:2)

(Crnomarković 18 ag, Stojković 57 – Seri 38, Zukić 43, Petrović 90+4)

18.30 Čukarički – Napredak

19.00 Crvena zvezda – TSC Bačka Topola

Standings provided by Sofascore

Partizan – Vojvodina 2:3 (1:2)

(Crnomarković 18 ag, Stojković 57 – Seri 38, Zukić 43, Petrović 90+4)

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Glavni sudija: Srđan Jovanović; Pomoćnici: Stojković, Mihajlović, Stojanović.

Partizan: Jovanović – Antić, Filipović, Saničanin, Stojković, Stjepanović, Janković, Natho, Kalulu, Zahid, Saldanja; Trener: Albert Nađ.

Vojvodina: Carević – Korać, Crnomarković, Lazarević, Mateus Indio, Petrović, Savićević, Zadi Seri, Zukić, Radulović, Vukanović; Trener: Božidar Bandović.

Partizan - Vojvodina 2:3 (1:2)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare