Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Proleter 4:0 u poslednjoj proveri pred početak sezone zakazan za 1. avgust.

Prazne tribine i činjenica da je prijateljski duel nisu uticali na izabranike Sava Miloševića koji su pružili igru i zalaganje na nivou takmičarskih utakmica.

Iako je izostao vetar u leđa u vidu podrške navijača, poruka na ogradi južne tribine govorila je u ime crno-bele publike: „Partizane igraj i sve pred sobom melji, nek tron opet bude crno-beli“.

PROČITAJTE JOŠ

I zaista, samleli su domaći igrači rivala koji je imao snage da se samo 40 minuta ravnopravno nosi sa vicešampionom Srbije.

Gol Natha u 43. minutu iz slobodnog udarca slomio je optor rivala. Izraelski fudbalski arhitekta, izvanrednim udarcem sa 18 metara, uspeo je ono što prethodno nije pošlo od ruke Sadiku i Sumi i doneo vođstvo crno-belima.

Lopta u Petrićevoj mreži uticala je na pad igre gostiju kojima nije pomogla ni pauza između poluvremena.

Da glavobolja Novosađana bude još veća pobrinuo se Lazar Marković koji je u 46. minutu zamenio „bonusa“ Filipa Stevanovića i preuzeo glavnu ulogu na pozornici u Humskoj.

Hitri krilni napadač već u 50. minutu materijalizovao je proigravanje Uroševića sa levog krila i udvostručio prednost.

U 61. minutu Marković je upisao i asistenciju lucidno proigravši Sumu koji je u svom stilu, predriblavši golmana, akciju pretočio u pogodak.

Tačku na duel u 86. Minutu stavio je Zdjelar silovitim udarcem iskosa sa desne strane.

Proleteru ostaje žal za šansama koje nisu iskoristili Živojinov i Mirosavljev u prvom poluvremenu, ali kad se podvuče crta rezultat u potpunosti oslikava odnos snaga rivala.

Partizan – Proleter 4:0 (1:0)

Stadion: Stadion Partizana. Sudija: Pavle Tomić. Strelci: Natho u 43, Marković u 50, Suma u 61. i Zdjelar u 86. minutu.

Partizan: Popović, Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević, Zdjelar, Natko, F. Stevanović, Suma, Asano, Sadik. Igrali su još: Brežančić, Banjak, Šćekić, Marković, Čolić, D. Stojković, Štulić, Arambasić, Jović, Stanojlović.

Proleter: Petrić, Janković, Kovačević, Andrejević, Pinto, Jovanović, Pejić, Bacanović, Živojinović, Vesić, Mirosavljev. Igrali su još: Joković, Kojić, Ilić, Milošević, Milenković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar